FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Budiša na Rivi: Želio bih da se moj glas čuje u Saboru

Autor: pgas
SPLIT, 31. ožujka 2011. (Hina) - Član HSLS-a i negdašnji predsjednik te stranke Dražen Budiša rekao je danas na splitskoj Rivi da se ne vidi u vladi, ali se nada da će biti izabran u budući saziv Sabora jer bi želio da se njegov glas "čuje ondje, ali ne više od toga".

Budiša je u Splitu podupro na početku HSLS-ovu akciju u kojoj će se deset dana potpisivati peticija u 100 gradova diljem Hrvatske, a kojom se traži da prvi posao tijekom prve godine rada bude oslobođen svih poreza i doprinosa.

"Ovakvim akcijama do izbora, koji će biti najvjerojatnije u kasnu jesen, iznosit ćemo postupno građanima dijelove našeg programa za izlazak iz gospodarske, političke i moralne krize te krize institucija hrvatske države", istaknuo je Budiša.

Vodstvo HSLS-a, rekao je, odlučit će u kojoj će izbornoj jedinici biti kanididran, a još se ne zna ni kakve će izborne jedinice biti.

"Usredotočeni smo na to da HSLS ostvari što bolji izborni rezultat i da ponovno postane parlamentarna stranka", dodao je.

Odgovarajući na novinska pitanja, Budiša je rekao kako nije sporno da on, otkako je u političkom životu, "ima žestokih i oštrih političkih protivnika".

"Možda nekoga može i iritirati što sam se ja više puta povlačio i vraćao, ali ta povijest mojeg ponašanja je u skladu s činjenicom da sam te poteze koje sam radio radio na temelju određenog političkog trenutka, stjecajem političkih okolnosti, koji možda i vjerojatno nisu uvijek bili ispravni, ali nikad nisu bili motivirani nečim što bi bio osobni razlog, nego politički mojim viđenjem situacije", objasnio je Budiša svoje političke postupke.

Na pitanje kakvu presudu očekuje za generala Antu Gotovinu na Haaškome sudu Budiša je odgovorio da očekuje oslobađajuću presudu. "Ne bih se upuštao u predviđanja, ali ću reći svoje mišljenje kad ta presuda bude izrečena", dodao je Budiša.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙