FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pančić: izborna skupština HSD-a poništena iz političkih razloga

Autor: trub
ZAGREB, 7. travnja 2011.(Hina) - Saborski zastupnik Hrvatskih socijaldemokrata (HSD) Ivica Pančić optužio je danas Ministarstvo uprave da je rješenje po kojemu je poništena izborna skupština stranke, na kojoj je izabran za predsjednika, donijelo iz političkih razloga, odnosno zbog njegovog kritičnog stava prema HDZ-u.

Pančić je na konferenciji za novinare u Saboru izvijestio da je prije dva dana primio rješenje Ministarstva po kojemu je izborna skupština HSD-a od 8. prosinca prošle godine, na kojoj je izabrano novo vodstvo, održana suprotno stranačkom statutu jer su odluke donesene s nedovoljnim brojem glasova - bez kvoruma.

Ministarstvo se, naime, poziva na stari statut stranke po kojemu skupština broji 400 stranačkih delegata, dakle kvorum čini njih 200, no HSD je, zbog nemogućnosti održavanja regionalnih skupština stranke, izmijenio statut pa je na spomenutoj skupštini odlučivalo 45 od ukupno 80 izabranih delegata. Prema odluci Ministarstva, na čelu stranke i dalje je vodstvo od prije 8. prosinca 2010. s predsjednikom Jerkom Zovakom.

"Odluka je duboko politički motivirana s ciljem stvaranja prepreka nesmetanom radu HSD-a i pokušaj kažnjavanje mene zbog izrečenih političkih stavova prema vladajućoj stranci", rekao je Pančić.

Podsjetio je da je bio izrazito kritičan i prema bivšem predsjedniku Vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu "i njegovom korupcionaškom modelu vladanja", zbog čega je, kaže, i podnio kaznenu prijavu protiv HDZ-a, na temelju Zakona o kaznenoj odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

Pančić je rekao da je još prije mjesec i pol dana dobio informacije da vlast želi onemogućiti rad njegove stranke, najavivši žalbu Upravnom sudu na rješenje Ministarstva.

"Kada nam ljudi iz potpuno korumpirane vlade govore što je statutarno i što nije, to duboko vrijeđa ljudski razum", poručio je Pančić, naglasivši da odluka Ministarstva neće spriječiti djelovanje HSD-a i njegove pripreme za parlamentarne izbore.

(Hina) xtr yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙