FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 11. travnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivo Karlović sve je bliže povratku u TOP 100 svjetskog tenisa. Plasmanom u polufinale ATP turnira u Houstonu Karlović je načinio skok za 43. mjesta i sada je na 131. poziciji. Najbolji hrvatski tenisač na ATP ljestvici i dalje je Marin Čilić koji je zadržao 22. mjesto sa 1.495 bodova. Ivan Ljubičić je napredovao za jedno mjesto i sada je 40. tenisač svijeta sa 1.065 bodova. Ivan Dodig je pao za dva mjesta i sada je 57., Franko Škugor je 147., a Antonio Veić na 217. mjestu. Na samom vrhu ATP ljestvice nije bilo većih pomaka. Španjolac Rafael Nadal i dalje je prvi tenisač svijeta sa 12.870 bodova. Novak Đoković je na drugom mjestu (9.700), dok je Švicarac Roger Federer treći (8.550). TOP 5 zatvaraju Britanac Andy Murray (5.5459 i Šveđanin Robin Soderling (5.420).

AUGUSTA - Južnoafrički golfer Charl Schwartzel (26) pobjednik je Mastersa u Augusti, jednog od najprestižnijih golferskih turnira na svijetu. Schwartzel je uoči finalne runde bio na diobi drugo mjesta sa četiri udarca zaostatka za liderom Roryjem McIlroyjem iz Sjeverne Irske. No, posljednjeg dana natjecanja mladi Južnoafrikanac je briljirao i stigao je do prve pobjede na nekom od velikih turnira. "Oduševljen sam. Atmosfera je bila sjajna, bio je ovo savršen dan," kazao je Schwartzel nakon slavlja na Augusta Nationalu. Schwartzel je tako postao tek treći Južnoafrikanac koji je slavio na ovom turniru. Prije njega to je uspjelo Garyju Playeru (1961, 1974, 1978) i Trevoru Immelmanu (2008). Drugo mjesto podijelili su Australci Adam Scott i Jason Day, dok je četverostruki pobjednik u Augusti Amerikanac Tiger Woods bio na diobi četvrtog mjesta. Woods je bio u prilici osvojiti svoj prvi turnir u posljednjih 17 mjeseci, no nije uspio. Do završne runde vodeći Mclroy posve je podbacio i na koncu je bio 15.

NEW YORK - Završen je regularni dio NHL sezone i poznati su svi klubovi koji su izborili doigravanje. Ime posljednjeg putnika u 'play-off' doznali smo sinoć, a to su aktualni NHL prvaci Chicago Blackhawksi. Chicago se plasirao u doigravanje premda je u posljednjem susretu kod kuće izgubio od Detroita 3:4. Blackhawksima je stigla neočekivan pomoć od Minnesote koja je pobijedila Dallas 5:3 i zatvorila Starsima vrata doigravanja. Zanimljivo, Minnesota nije imala nikakve izglede za 'play-off', no igrači "Wilda" su odigrali pošteno i nisu željeli pred svojim navijačima zaključiti sezonu porazom. "Pratili smo utakmicu Chicaga i kada je Detroit pobijedio moji dečki su bili oduševljeni. Počeli su slaviti, kao da smo već tada izborili doigravanje. Nažalost, naše slavlje je bilo uzaludno jer to nismo potvrdili na ledu," kazao je trener Dallasa Marc Crawford. Naravno, nije potrebno naglašavati kakvo je slavlje nastalo u taboru Chicaga, kada je Minnesota izborila pobjedu i to nakon što je Dallas dobio prvu trećinu 2:1, "Mislio sam da smo gotovi. Nisam očekivao poraz Dallasa, no sreća nam se osmjehnula," kazao je trener Blackhawks Joel Quenneville, te dodao: "Nakon utakmice sam skakao kao dvogodišnje dijete. Bio sam lud od sreće i radosti." Chicago će u obranu naslova krenuti protiv vodeće momčadi Zapada Vancouver Canucksa. U ostalim susretima prvog kola Zapadne konferencije igrat će San Jose Sharks - Los Angeles Kings, Detroit Red Wings - Phoenix Coyotes, te Anaheim Ducks - Nashville Predators. Na Istoku će igrati Washington Capitals - New York Rangers, Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres, Boston Bruins - Montreal Canadiens, te Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning.

NEW YORK - Aktualni NBA prvak i doprvak Los Angeles Lakersi i Boston Celticsi doživjeli su teške poraze od Oklahoma City Thundera i Miami Heata. Lakersi su na svom parketu izgubili 106:120, dok je Boston posrnuo u Miamiu 77:100. Bio je to peti uzastopni poraz Lakersa, koji ne samo da su ostali bez prve pozicije na Zapadu, već bi sada mogli ispustiti i 'dvojku', a u pojedinim kombinacijama čak potonuti i na četvrto mjesto. Lakersi su sada izjednačeni sa Dallasom koji je treći, dok Oklahoma na četvrtom mjestu ima pobjedu manje. Posljednji put Lakersi su bili u takvoj krizi 2007. godine kada su nanizali sedam uzastopnih poraza. Druga pozicija visi i Boston Celticsima na Istoku. Nakon poraza od Chicaga oprostili su se od 'jedinice', a sada su teško stradali u Miamiju (77:100) i prepustili drugu poziciju Heatu. Dvije utakmice prije kraja prvog dijela sezone Miami ima pobjedu više i po svemu sudeći imat će drugi najbolji skor na Istoku iza Chicaga, što znači da bi se Miami i Boston mogli ponovo susresti u polufinalu Istočne konferencije.

HOUSTON - Američki tenisač Ryan Sweeting pobjednik je ATP teniskog turnira koji se za nagradni fond od 442.500 dolara igrao u Houstonu. Sweeting je u finalu pobijedio Japanca Keia Nishikoria 6:4, 7:6 (3). Za 24-godišnjeg Amerikanca, koji je u Houstonu nastupio s pozivnicom, to je prva turnirska pobjeda. Sweeting je prije nastupa na "US Men's Clay Court Championshipu" bio 93. tenisač svijeta, a nakon trijumfa popeo se na 67. mjesto.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙