FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 5. travnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 12.30 sati:

HOUSTON - U finalnom susretu završnog turnira u američkoj sveučilišnoj košarci Connecticut je na Reliant stadionu u Hostonu pred 70.376 gledatelja pobijedio Butler 53:41 i po treći put u svojoj povijesti osvojio NCAA naslov. UConn je slavio i 1999. te 2004. godine, dok je Butler drugu godinu uzastopce posrnuo u finalu. Lani su izgubili od Dukea. Finalni ogled bio je ravnopravan u prvom poluvremenu. Košarkaši Butlera, sveučilišta iz Indianapolisa, čak su na odmor otišli sa tri koša viška (22:19), no Connecticut se u nastavku probudio i drugo poluvrijeme je dobio rezultatom 34:19 za ukupnu pobjedu 53:41. Na koncu je presudio očajan šut Butlera od svega 18,8 posto. Od 64 šuta iz igre pogodili su samo 12. "Uništili smo ih sjajnom obranom. To je presudilo," kazao je Kemba Walker sa 16 koševa i devet skokova prvi igrač UConna. Jeremy Lamb je dodao 12 koševa i sedam skokova, a Alex Oriakhi 11 koševa i 11 skokova. U suparničkim redovima najbolji su bili Shelvin Mack sa 13 koševa i devet skokova, te Chase Stigall sa devet koševa. "Ova skupina mladića me povela na jedno zanimljivo putovanje. Nitko nije vjerovao, pa niti ja, da se možemo uspeti do samog vrha," kazao je trener Connecticuta Jim Calhoun koji je ovom pobjedom postao tek peti trener u povijesti NCAA sa tri naslova prvaka. Prije njega to je uspjelo Johnu Woodenu, Adolphu Ruppu, Mikeu Krzyzewskom i Bobu Knightu. Sa 68 godina Calhoun je postao i najstariji trener koji se može pohvaliti kako je osvojio naslov prvaka. Najuspješnije sveučilište u povijesti je UCLA sa 11 naslova, Kentucky ima sedam, Indiana i North Carolina po pet, Duke četiri, a Connecticut i Kansas po tri naslova prvaka.

CHARLESTON - Hrvatske tenisačice Petra Martić i Mirjana Lučić zaključile su nastup na WTA teniskom turniru u Charlestonu porazima u prvom kolu. Obje su poražene bez pravog otpora. Mirjana Lučić je za 67 minuta izgubila od Japanke Ayumi Morite 2:6, 4:6, dok je Martić nakon 80 minuta igre izgubila od Ruskinje Jevgenije Rodine 4:6, 1:6. Lučić je protiv 53. tenisačice svijeta četiri puta izgubila servis, a tijekom meča je iskoristila samo 29 posto drugog servisa. Martić i Ruskinja Rodina, 76. tenisačica svijeta, prije ogleda u Charlestonu igrale su međusobno dva puta i oba puta je slavila hrvatska tenisačica. No, ovoga puta Ruskinja je bila daleko bolja. U jednom trenutku Petra je izgubila čak sedam gemova zaredom, a ukupno je pet puta izgubila svoj servis.

HOUSTON - Hrvatski tenisači Ivo Karlović i Franko Škugor uspješno su prošli kvalifikacije za nastup u glavnom ždrijebu ATP turnira u Houstonu. Karlović je u posljednjem kolu kvalifikacija svladao Amerikanca Donalda Younga sa 6-4, 6-4, dok je Škugor nadigrao još jednog domaćeg igrača Alexa Bogomolova sa 2-6, 6-1, 6-4.

SARAJEVO - Slovenac Rudi Zavrl mogao bi biti imenovan za čelnog čovjeka posebnog povjerenstva za normaliziranje stanja u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, kojega će postaviti FIFA i UEFA, tvrdi u utorak sarajevski "Dnevni avaz". List navodi kako je Zavrl već pozitivno odgovorio na upit Fife i Uefe koje su tražile njegovo očitovanje o tome je li spreman angažirati se u sređivanju stanja u bosanskohercegovačkom nogometu. Suglasnot da preuzme takvu dužnost Zavrlu je već dao i Slovenski nogometni savez (NZS), čiji je on počasni predsjednik. Sam Zavrl nije ni potvdio, niti demantirao ovakvu mogućnost s obrazloženjem kako mu je za sada zabranjeno davati izjave za javnost. Nogometni savez BiH suspendiran je od strane Fife i Uefe 1. travnja, jer je skupština Saveza odbila prihvatiti izmjene statuta kojima bi se umjesto tročlanog predsjedništva saveza uspostavio institut jednog predsjednika kako je to slučaj u svim drugim nogometnim savezima u svijetu. Takav prijedlog odbili su srpski i hrvatski članovi skupštine NS BiH. Nakon suspenzije nogometnoj reprezentaciji BiH zabranjeno je sudjelovanje u kvalifikacijama za EP 2012., a nogometni klubovi iz BiH ne mogu sudjelovati u europskim kup natjecanjima.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙