FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 7. travnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Nakon što je Aleksandar Petrović izabran za najboljeg trenera Eurokupa u redove hrvatskog košarkaškog prvoligaša Cedevite stiglo je još jedno priznanje - Dontaye Draper proglašen je najkorisnijim (MVP) igračem natjecanja. Američki razigravač je ove sezone u Eurokupu imao prosjek od 15,8 koševa, 4,1 skoka, 6,5 dodavanja, 2,2 ukradene lopte i 6,3 izborena prekršaja, što mu je ukupno donijelo prosječnu valorizaciju od 21,8. Potencijalni hrvatski reprezentativac je imao najveću valorizaciju u Eurokupu, bio je najbolji asistent, treći kradljivac lopti i četvrti strijelac natjecanja. Za najboljeg mladog igrača izabran je Donatas Motiejunas iz Benettona. Terrell Lyday i Maciej Lampe iz Uniksa, Devin Smith iz Benettona, Tariq Kirksay iz Cajasol Seville, te Draper uvršteni su u prvu petorku, dok su Bracey Wright (Cedevita), Dwayne Anderson (BG Goettingen), Kelly McCarty (Uniks), Nik Caner-Medley (Asefa Estudiantes) i Paul Davis (Cajasol) izabrani u drugu petorku natjecanja. Posljednja nagrada, MVP "Final Foura" bit će poznat nakon završnog turnira koji će se 16. i 17. travnja održati u Trevisiu. U polufinalu se sastaju Cedevita i Uniks, te Benetton i Cajasol.

TALLINN - Dvostruki olimpijski pobjednik u skijaškom trčanju Estonac Andrus Veerpalu (30) bio je pozitivan na dopinškom testu zbog čega je suspendiran objavio je Estonski skijaški savez. Jedan od najpoznatijih estonskih sportaša bio je pozitivan na dopinškoj kontroli koncem siječnja, a u njegovom organizmu pronađena je visoka vrijednost hormona rasta. Veerpalu je u veljači odustao od nastupa na svjetskom prvenstvu u nordijskom skijanju zbog navodne ozljede koljena, no estonski mediji su već tada nagađali kako se iskusni skijaš povukao zbog uzimanja nedozvoljenog hormona. Veerpalu je negirao optužbe za uzimanje dopinga i najavio je žalbu na suspenziju. Veerpalu je u Estoniji sportska ikona nakon što je osvojio zlatne medalje na ZOI u Salt Lake Cityju (2002) i Torinu (2006) na 15 kilometara. U Salt Lake Cityju osvojio je i srebro na 50 km. U riznici uspjeha ima i dva zlata sa svjetskih prvenstava - 2001. u Lahtiju je bio najbolji na 30, a 2009. u Liberecu na 15 kilometara.

KUALA LUMPUR - Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 Nijemac Michael Schumacher danas je na rolama prošao stazu "Sepang" u Kuala Lumpuru na kojoj će se u nedjelju održati Velika Nagrada Malezije. Pilot Mercedesa došao je na trening s torbom iz koje je izvadio role i potom odrolao nekoliko krugova za zagrijavanje kako bi što bolje upoznao stazu. Schumacher se prošle godine vratio formuli 1 nakon tri sezone pauze, ali se tijekom sezone niti jednom nije uspeo na jednu od stepenica pobjedničkog postolja i na koncu je bio deveti. Loše je otvorio i ovu sezonu, na prvoj utrci sezone VN Australije je odustao.

ZAGREB - Prema pisanju poljskih medija hrvatski košarkaši stručnjak Jasmin Repeša postat će novi izbornik poljske reprezentacije. Repeša bi najbolje poljske košarkaše trebao predvoditi na Europskom prvenstvu koje će se održati od 31. kolovoza do 18. rujna u Litvi, a na novom poslu trebao bi zarađivati 200.000 eura godišnje. Iskusni 50-godišnji stručnjak posljednji angažman imao je u talijanskom prvoligašu Benettonu, a tijekom karijere vodio je i Cibonu, Tofas, Split, Śląsk Wrocław, Fortitudo, Lottomaticu i hrvatsku reprezentaciju. Poljaci će na Europskom prvenstvu igrati u skupini A sa reprezentacijama Litve, Španjolske, Turske, Velike Britanije i ekipe koja će plasman na kontinentalnu smotru izboriti kroz dodatne kvalifikacije.

GLASGOW - Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) pokrenula je postupak protiv škotskog prvaka Glasgow Rangersa zbog rasističkih pjesama njegovih navijača za vrijeme utakmice protiv PSV Eindhovena u Europskoj ligi. Uefa će o ovom slučaju raspraviti na zasjedanju u Nyonu 28. travnja, a kao moguća kazna spominje se jedna utakmica igranja pred praznim tribinama stadiona Ibrox i novčana kazna od 20.000 eura. Rangers je zbog ponašanja svojih navijača u posljednjih pet godina tri puta novčano kažnjen.

LIVERPOOL - Košarkaška superzvijezda LeBron James, igrač Miami Heata, postao je vlasnik manjeg dijela dionica engleskog nogometnog velikana Liverpoola. James, dvostruki najkorisniji igrač NBA lige, potpisao je ugovor s tvrtkom Fenway Sports Marketing (FSM), tvrtkom kćeri vlasnika Liverpoola Fenway Sports Groupa, a za protuuslugu je dobio dio dionica Liverpoola, potvrdio je prvi čovjek FSM-a Sam Kennedy. "Liverpool je jedan od najznačajnijih sportskih klubova na svijetu i zato sam počašćen što sam povezan s tom nevjerojatnom organizacijom. Rado bih i sam osvojio dio naslova koji imaju u Liverpoolu", rekao je James.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙