FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolumbija i Venezuela potpisale 16 sporazuma o suradnji

Autor: bnov
CARTAGENA, 10. travnja 2011. (Hina/AFP) - Kolumbijski i venezuelanski predsjednici Juan Manuel Santos i Hugo Chavez potpisali su u subotu navečer u kolumbijskoj Cartageni 16 sporazuma o suradnji, okončavši time nekoliko godina napetosti u odnosima dviju zemalja.

"Postigli smo važne rezultate", izjavio je Juan Manuel Santos novinarima u Cartageni, ističući da su dvojica šefova država zaključili šesnaest sporazuma o suradnji.

Chavez, koji je bivšim kolumbijskim predsjednikom Alvarom Uribeom u prošlosti imao napete odnose, sa svoje je strane pozdravio "novi duh koji vlada i vladat će uvijek" među dvjema zemljama.

Potpisani sporazumi su o infrastrukturi, trgovini, prekograničnoj suradnji, turizmu i borbi protiv droge "kako bi se što učinkovitije borilo protiv" krijumčarenja između Kolumbije, prvog svjetskog proizvođača kokaina, i Venezuele, važne točke prijelaza droge s odredištem u SAD-u i Europi.

Kolumbija i Venezuela ponovno su 10. kolovoza 2010. uspostavile diplomatske odnose nakon više od godina krize, potaknute optužbama bivšeg predsjednika Uribea da službeni Caracas podržava kolumbijske ljevičarske gerilce.

(Hina) xbnš ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙