FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija: WFP uspio poslati pomoć u Misratu

Autor: vrad
RIM, 7. travnja 2011. (Hina/AFP) - Svjetski program za hranu (WFP) priopćio je u četvrtak da je uspio poslati brod s pomoći, namirnicama, lijekovima i medicinskim osobljem u Misratu, libijski grad koji je u gotovo potpunom okruženju zbog žestokih borba između snaga odanih Moameru Gadafiju i njegovih protivnika.

"Riječ je o pravom uspjehu UN-ove humanitarne operacije u Libiji koji nam je prokrčio put do više desetaka tisuća ljudi blokiranih na jednom od područja na kojemu se vode najžešće borbe", komentirala je direktorica WFP-a Josette Sheeran u priopćenju poslanom u Rim, u sjedište te UN-ove agencije.

Brod koji je unajmio WFP, Marianne Danica, pristao je u Misratu u četvrtak poslijepodne. Na njemu je 600 tona hrane koju je osigurao WFP, napose brašno, biljno ulje i visokoproteinski keksi.

Izvršni direktor UNICEF-a, prenosi se u tom priopćenju WFP-a, Anthony Lake, ocijenio je da te namirnice znače život za desetke tisuća djece u Misrati i za "sve koji su se zbog borba našli u blokadi".

Josette Sheeran iz WFP-a istaknula je da je doprema hrane i dobrotvorne pomoći u Libiju bila "teška i opasna" i da njezina organizacija proučava "sve moguće načine za dopremu hrane onima kojima je ona potrebna". "To znači da hranu možemo dopremiti cestovnim prijevozom iz Egipta ili morem u glavne luke na libijskoj obali", dodala je.

(Hina) xvrad yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙