FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fillon solidaran s Rimom glede izbjeglica

Autor: vrad
RIM, 2. travnja 2011. (Hina/AFP) - Francuska je solidarna s Italijom koju je preplavio val izbjeglica iz Tunisa, rekao je francuski premijer Francois Fillon.

"Želim reći prije svega da je Francuska potpuno solidarna s Italijom što se tiče migracijskih valova koje su potaknule revolucije na jugu Sredozemlja", rekao je Fillon u razgovoru za najveći talijanski dnevnik Corriere della Sera u subotu.

Italija zadnjih tjedana redovito optužuje Europsku uniju, napose Francusku, zbog nedostatka solidarnosti u rješavanju izbjegličke krize tijekom koje je više od 22.000 izbjeglica, većinom iz Tunisa, ušlo na njezin teritorij od početka godine.

Te Fillonove izjave dolaze u času kada je Italija najavila da će uz granicu otvoriti posebne prihvatne centre za izbjeglice koji žele otići u Francusku i Njemačku i da će im izdati boravišne dozvole kako bi se slobodno mogli kretati po Europi.

"Riječ je o privremenim dozvolama za one koji se žele pridružiti članovima svoje obitelji i to će omogućiti da se svladaju zapreke koje su neke zemlje poput Francuske postavile slobodnom kretanju u schengenskoj zoni", rekao je u petak talijanski ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙