FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U katedrali misa za žrtve potresa u Japanu

Autor: ipet
ZAGREB, 20. ožujka 2011. (Hina) - Misu i molitvu za sve žrtve potresa i tsunamija u Japanu danas je u zagrebačkoj katedrali u nazočnosti mnoštva vjernika predvodio rektor katedrale preč. Josip Kuhtić u koncelebraciji s kanonikom Matijom Berljakom.

Na misi su se okupili i djelatnici japanskoga veleposlanstva predvođeni veleposlanikom Yoshijem Tamurom i njegovom suprugom, a u ime Vlade Republike Hrvatske misi je nazočio ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, prenosi Informativna katolička agencija (IKA ).

Među mnoštvom vjernika, koji su željeli izraziti suosjećanje s japanskim prijateljima, bili su i članovi Hrvatsko-japanskoga kulturnog i gospodarskog društva, molitelji i štovatelji Božanskog milosrđa te umirovljeni hrvatski diplomati.

"Suosjećamo sa svima koji su ostali bez svojih najbližih i molimo svemogućega Oca koji je Stvoritelj svih ljudi da iskaže svoje milosrđe japanskom narodu, da smiri podrhtavanje tla, da otkloni opasnost od radijacije. Molimo Nebeskog Oca da izlije svoj blagoslov na cijeli japanski narod, na sve ljude i na cijeli svijet", rekao je na početku mise preč. Kuhtić.

U homiliji je istaknuo koliko je važno da sav svoj život shvatimo kao uspon na Goru preobraženja gdje ćemo se preobraziti, naći radost, mir i zadovoljstvo. Rekao je da na tome putu Isusa slijedimo duhovno, korak po korak, te upozorio da moramo biti realisti i prihvatiti svagdanji kršćanski život s križem jer, istaknuo je, govor o vizijama u ljudskoj egzistenciji može biti opasan i stvoriti iluziju da se konačni cilj može lako postići.

Na kraju mise preč. Kuhtić zamolio je japanskoga veleposlanika Yoshia Tamuru da svomu narodu prenese izraze naše sućuti, molitve i prijateljstva te da im kaže da svatko na svom području pomaže koliko može kako bismo bili još bliži i tako iskazali našu kršćansku ljubav, dobrotu i prijateljstvo.

(Hina) pp/xipet ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙