FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 1. travnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 31. ožujka 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 1. travnja:

ZAGREB - U Hrvatskoj počinje popis stanovništva, kućanstava i stanova. To najveće statističko istraživanje, koje počinje 1. travnja u 8 sati, trajat će do 28. travnja. Popis će provoditi 15.000 popisivača i 2000 kontrolora koji su prošli obuku i položili test. Radi identifikacije i onemogućavanja eventualnih zloupotreba, svaki popisivač imat će sa sobom ovlaštenje kojim dokazuje svoj status. Građani su obvezni odazvati se popisu, a odbijanje davanja podataka, kao i netočni ili nepotpuni podatci smatrat će se prekršajem kažnjivim s 300 do 800 kuna. U Državnom zavodu za statistiku navode da će se Popis stanovništva provesti prema stanju na dan 31. ožujka u 24 sata, a građani će odgovarati na 45 pitanja, među kojima i na nekoliko novih u odnosu na popis 2001. Tako će se ove godine tražiti OIB ili broj osobne iskaznice, namjera prisutnosti ili odsutnosti iz mjesta popisa, a pitanja će obuhvatiti i informatičku pismenost te pripadnost bračnim, izvanbračnim ili istospolnim zajednicama. Ostala pitanja odnosit će se, kao i tijekom prethodnih popisa, na podatke o spolu, mjestu i godini rođenja, nacionalnosti, vjeri, obrazovanju, prihodima, stambenim uvjetima te vlasništvu nad nekretninama.

ZAGREB - Konferencija za novinare SDP-a na temu: "Novi zakon o socijalnoj skrbi ili kako uništiti sustav u 327 članaka". Na konferenciji će govoriti potpredsjednica SDP-a i Kluba zastupnika Milanka Opačić i saborski zastupnik SDP-a Davorko Vidović (12 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačkog HDZ-a na kojoj će zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini govoriti o najnovijim događanjima u Zagrebačkom holdingu (11 sati, Gundulićeva 21 a/I).

ZAGREB - Protuvladini prosvjedi nastavit će se na središnjem zagrebačkom trgu, ovoga puta uz potporu sedam sindikata - Nezavisnog cestarskog sindikata, Radničkog sindikata HZMO-a, Republičkog sindikata radnika Hrvatske, Sindikata hrvatskih zaštitara i čuvara, Sindikata zaposlenika u socijalnoj skrbi, Sindikata zdravstva i socijalne skrbi te Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod (18 sati, Trg bana Josipa Jelačića).

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskoga novinarskog društva na temu: "Štrajk u Večernjem listu i medijska blokada" (12 sati, Klub novinarskog doma, Perkovčeva 2/I).

ZAGREB - Prvo ročište u povodu tužbe za diskriminaciju koju su lezbijska grupa Kontra i centar za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak podnijeli protiv predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića. Povod za tužbu bile su Markovićeve izjave da za hrvatsku nogometnu reprezentaciju ne bi mogao nastupiti deklarirani homoseksualac te da "nogomet igraju samo zdravi ljudi" (10 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Ministar kulture Jasen Mesić uručit će nagrade "Iso Velikanović" dobitnicima za 2010. godinu na svečanosti u Hrvatskom državnom arhivu. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske je 2005. godine utemeljilo Nagradu "Iso Velikanović" za najbolja ostvarenja u području književnog prevodilaštva u RH (12 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21).

ZAGREB - U povodu objavljivanja najuspješnijeg romana prvoga nagradnog natječaja Glasa Koncila za promicanje kršćanskih vrijednosti - trilera "Mreža" Vjekoslava Tomašića - taj će tjednik održati konferenciju za novinare. Uz autora nagrađenog romana na konferenciji će sudjelovati članica stručnog ocjenjivačkog povjerenstva Gordana Varošanec-Škarić, nakladnik knjige, ravnatelj Glasa Koncila Nedjeljko Pintarić, urednik mjesečnoga magazina Prilika i koordinator natječaja Branimir Stanić. (11 sati, prostorije Glasa Koncila, Kaptol 8).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Antološka izložba slika 1970.-2011." renomiranoga slovenskog umjetnika, slikara Jože Ciuhe. Njegov opus nastaje u direktnom dijalogu sa svjetskim centrima umjetnosti, kao primjerice Parizom, gdje provodi većinu života, ali i s rajskim Šipanom na kojeg se iznova vraća po inspiraciju, ističe akademik Tonko Maroević, koji će o slikarstvu Jože Ciuhe govoriti na otvorenju izložbe (19 sati, Dom hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma bb).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙