FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić čestitao Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade te Svjetski dan lutkarstva

Autor: mbur
ZAGREB, 18. ožujka 2011. (Hina) - Ministar kulture Jasen Mesić čestitao je danas kazalištima, kazališnim umjetnicima, djelatnicima te publici Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade 20. ožujka te Svjetski dan lutkarstva 21. ožujka , zauzevši se za dodatno unaprjeđenje kazališne i lutkarske umjetnosti namijenjene djeci i mladima s ciljem profiliranja i oplemenjivanja buduće kazališne publike te promicanja hrvatske kulture i umjetnosti u inozemstvu.

Ova proslava, kojom se svetkuje kazalište u cjelini kao univerzalno sredstvo i most povezivanja i spajanja različitih kultura, komunicira iznimno važnu edukativnu ulogu kazališta za djecu i mlade kao i lutkarstva u odgoju mnogih naraštaja mlade publike, navodi ministar u čestitki.

Ističe kako je posebna odgovornost stvarati predstave za djecu i mlade, dodajući kako hrvatska kazališta za djecu i mlade svakodnevno mladima prenose ulogu kazališta koja nije i ne smije biti samo estetske i zabavne prirode već propituje i oblikuje aktualni trenutak.

Čarolija lutke, kojom se prenosi univerzalni jezik umjetnosti i svečanost življenja, utemeljila se u tradiciji lutkarstva u Hrvatskoj te svakodnevno unaprjeđuje ugled hrvatske lutkarske umjetnosti izvan naših granica.

Ministar Mesić, uz ostalo, piše kako je od neizmjerne važnosti neprestano raditi na svekolikoj dostupnosti kazališne i lutkarske umjetnosti diljem naše zemlje.

(Hina) xpp/xmb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙