FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan planira dodatni proračun, izdavanje obveznica nije u planu

Autor: mpuk
TOKIO, 6. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Japan neće izdati nove obveznice za potrebe financiranja početnog dodatnog proračuna od preko 35 milijardi dolara namijenjenog obnovi od katastrofe, čime vlada upozorava ulagače u obveznice da previše povećavaju ionako ogroman japanski dug, objavile su novine Asahi.

Nakon prvog dodatnog proračuna, koji će biti namijenjen financiranju neposrednog čišćenja i popravaka nakon prošlomjesečnog razornog potresa i tsunamija, vlada će vjerojatno potrošiti daleko više u naknadnim hitnim proračunima i možda će morati izdati nove obveznice za pokrivanje troškova, kažu analitičari.

Više od tri milijarde jena (35 milijarde dolara) u dodatnom proračunu bit će namijenjeno popravcima cesta, luka i škola, kao i za pomoć ljudima u potresom pogođenim područjima na sjeveroistoku Japana da pronađu nova radna mjesta, objavio je u srijedu Asahi.

"Kako bi sačuvala povjerenje tržišta, vlada neće koristiti obveznice kao izvor prihoda i stoga neće izdati dodatne obveznice", navodi se u nacrtu dodatnog proračuna.

Vlada će umjesto toga troškove pokriti preispitivanjem pojedinih obećanja vladajuće Demokratske stranke o dječjem doplatku a posegnut će i u 2.500 milijardi jena vrijedne rezerve na posebnim računima.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙