FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 20. ožujka 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas, nakon podjele članskih iskaznica novim članovima Mladeži HDZ-a, kako će na sutrašnjem sastanku vladajuće koalicije razgovarati o tome što još koalicija, zastupnici i zastupnice, te članovi vlade trebaju napraviti kako bi se završili pregovori o ulasku Hrvatske u EU. Uručujući tisuću članskih iskaznica novim članovima, predsjednica HDZ-a i predsjednica Vlade poručila je kako će "pregovore dovršiti i biti stranka na čelu Vlade koja će izići i reći građanima 'mi smo svoj posao obavili a vi na referendumu recite jeste li za ili protiv'". Izrazila je i uvjerenje kako će velik broj građana biti 'za' jer, kako je kazala, pripadamo europskom civilizacijskom krugu. HDZ, kako je rekla, neće posustati u borbi za dovršenje pregovora za ulazak u EU, kao ni u borbi protiv kriminala, korupcije te borbi za gospodarski oporavak zemlje. Stranka smo poštenih i čestitih ljudi koja broji 220 tisuća članova, rekla je Kosor dodavši da se "za one koji se ogriješe u zakon zna gdje im je mjesto". Dodala je također i kako neće posustati da isto učine i u drugim strankama. Oporbenim je strankama poručila da "otvore vratašca" kako bi borba protiv korupcije ušla i u njihovo dvorište. Kosor je ocijenila i kako je "ovo težak trenutak za stranku" te da je "danas sport tko će na strašniji način pljunuti na HDZ i premijerku". Dodala je međutim kako će stranka to izdržati i pokazati što su sve učinili za boljitak zemlje. "Kakvi god bili rezultati parlamentarnih izbora, a sigurna sam da će za nas biti odlični, HDZ je snažna stranka koja treba Hrvatskoj", poručila je. Napomenula je i kako današnje dijeljenje članskih iskaznica "nije predizborni skup već redovita stranačka aktivnost".

ZAGREB

Nakon svađe izazvane neuzvraćenom ljubavi 45-godišnji Zagrepčanin sinoć se pokušao ubiti ručnom bombom u stanu 49-godišnje žene na Peščenici gdje su se nalazila i njena dva sina od osam i devet godina, izvijestila je zagrebačka policija. Eksplozivnu napravu 45-godišnjak je aktivirao u hodniku stana u II. odvojku II. Kanalskog puta dok su se žena i njeni sinovi nalazili u susjednoj sobi. Prema službenom policijskom izvješću muškarac je oko 19 sati došao do stana 49-godišnjakinje i započeo prepirku. "Nakon par minuta žena i dvoje djece povukli su se u sobu dok je 45-godišnjak na hodniku aktivirao eksplozivnu napravu", kažu u policiji. Djeca i njihova majka u eksploziji su zadobili lakše ozljede, a 45-godišnji muškarac s teškim je ozljedama zbrinut u KBC-u Zagreb.

OSIJEK

Za sada nepoznati muškarac sinoć je, oko 19,15 sati opljačkao trgovinu "Biljemerkant" u Jelisavcu, kod Našica, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Razbojnik, odjeven u maskirnu jaknu i tamne hlače, s crnom vunenom kapom na glavi, prijeteći pištoljem od 31-godišnje prodavačice uzeo je oko 2.000 kuna te 30-tak kutija cigareta. Policija traga za razbojnikom.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙