FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 3. travnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

SISAK - Predsjednik Republike Ivo Josipović komentirajući zbivanja oko Ine, s obzirom da je Državno odvjetništvo pokrenulo istragu, rekao je danas kako je poznato da je puno toga u pretvorbi i privatizaciji i inače u gospodarskom poslovanju bilo netransparentno i da smo sada na ozbiljnom putu da se stvari promijene. "Mislim da svaki od tih slučajeva treba istražiti temeljito i zakonito te bez nepotrebnog dizanja buke i kvarenja imidža naših tvrtki, ali mora biti zaista profesionalno i temeljito do kraja, jer gospodarstvo ne može stajati na temeljima koji u sebi imaju mogući kriminal", rekao je predsjednik odgovarajući na pitanja novinara. "Ne kažem da je to slučaj u Ini. Pustimo nadležna tijela da obave svoj posao, ali nalaz kakav god bude moramo poštivati i primijeniti posljedice koje se inače primjenjuju na moguće slučajeve nezakonitosti", kazao je Josipović za boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji na obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv mina. Odgovarajući na novinarski upit je li se iskoristila dokumentacija koju je Srbija predala u vezi s vukovarskom bolnicom, rekao je da je u tome bilo dosta dokumenata koji nisu releventni, ali i nešto onih koji su važni, posebice za otkrivanje sudbine pojedinih osoba s Ovčare.

ZAGREB - Motorna jahta „Marquis“ nasukala se rano jutros na otočić Pijavica koji se nalazi na ulazu u Trogirski zaljev, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Jahta je mađarske zastave, dužine 12,45 metara, ima izdanu vinjetu, a u vlasništvu je Hypo Alpe-Adria Leasinga. Na jahti se nalazio zapovjednik Gašper Rojc, slovenski državljanin, koji je tom prilikom ozlijedio očnu arkadu. Gumenjakom se odvezao do marine u Segetu, gdje je prijavio nasukanje. Na mjesto događaja upućen je kapetan Ispostave Trogir Ante Radić koji će obaviti očevid. Jahta je do pola nasukana na otočić Pijavica i ima prodor mora. Na mjestu nasukanja nema onečišćenja mora.

VINKOVCI - U prometnoj nesreći koja se oko 5,20 sati dogodila u Komletincima na vinkovačkom području, smrtno je stradala 31-godišnja vozačica osobnog automobila marke Ranault Clio vinkovačkih registracijskih oznaka iz Otoka, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija. Otočanka se kretala osobnim utomobilom, u kojem se nalazio i 25-godišnji suputnik, iz pravca Otoka prema Komletincima. Iz još uvijek neutvrđenih razloga, u komletinačkoj Ulici braće Radića, vozačica je izgubila nadzor nad vozilom te automobilom sletjela u odvodni kanal. Vozačica je poginula na mjestu nesreće dok je suputnik u osobnom automobilu zadobio lakše tjelesne ozljede te je prevežen u Opću bolnicu u Vinkovce.

PITOMAČA - U mjestu Pitomača sinoć dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 37-godišnji vozač osobnog automobila, izvjestila je jutros PU Virovitičko-podravska. Nesreća se dogodila oko 22,30 sati kada je 37-godišnji vozač, upravljajući osobnim automobilom Dravskom ulicom, uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te je sletio u putni jarak. Automobil je udario u dva stabla, putni most i dvorišnu ogradu, a vozač je zadobio teške tjelesne ozljede uslijed kojih je preminuo u Općoj bolnici u Virovitici, izvjestila je policija.

ZAGREB - Nepozvati vandal ili više njih porušili su sa subote na nedjelju 15 nadgronih spomenika i jedan križ na javnom gradskom groblju Gornje Vrapče, izvijestila je danas zagrebačka policija. Nadgrobne betonsko-mramorne ploče srušene su u razdoblju od subote u 13 sati do jutros u sedam kada je policija dobila dojavu o vandalizmu na groblju u Ulici Petraščak. Materijalna šteta još nije utvrđena, a procjenjuje se da je riječ o većem iznosu. Vandalsko rušenje nadgrobnih spomenika kazneno je djelo povrede mira pokojnika za koje je predviđena novčana kazna ili do tri mjeseca zatvora, a u slučaju oskvrnuća tijela pokojnika moguće je i do godine dana zatvora.

ZAGREB - Na svjetskom natjecanju iz prava Europske unije "European Law Moot Court", čije se finale održalo 1. travnja pred Europskim sudom pravde u Luxemburgu, među 71 ekipom iz cijeloga svijeta pobijedili su studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, što je prvi puta da je pobjedu u natjecanju iz europskog prava odnijela ekipa iz države koja nije članica EU, priopćeno je sa zagrebačkog Pravnog fakulteta. Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu također ističe je prvi puta u povijesti ista ekipa pobijedila u dvije kategorije natjecanja i osvojila nagrade "Best Team" (najbolji tim) u zastupanju stranaka pred Sudom te "Best Advocate General" (najbolji nezavisni odvjetnik) koji savjetuje Sud kako presuditi. Sastav ekipe čine studenti Vedran Barišić, Ana Bobić, Vanda Jakir (nezavisna odvjetnica), Ivana Kordić, Branka Marušić i Ivan Zrinjski. Studente je za natjecanje pripremala Katedra za europsko javno pravo i trenirao znanstveni novak Filip Kuhta. U natjecanju je sudjelovala 71 studentska ekipa iz Europske unije i čitavog svijeta, a pobjeda u finalu ostvarena je u sučeljavanju s Katholieke Universiteit Leuven (Belgija), Columbia Law School (SAD) te College of Europe, Bruges (Belgija).

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙