FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ntod
ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Danas u 8 sati počeo je na terenu Popis stanovništva, kućanstava i stanova, najveće statističko istraživanje na području Republike Hrvatske, koje će se ove godine provesti u razdoblju od 1. do 28. travnja, stajat će 174,9 milijuna kuna, a prvi rezultati znat će se najkasnije 30. lipnja ove godine. Popis stanovništva provodi se redovito u desetogodišnjim razmacima, a sudjelovanje građana je obvezno, te je za odbijanje davanja podataka, kao i za netočne ili nepotpune podatke predviđena novčana kazna do 800 kuna. Među 45 popisnih pitanja tražit će se, među ostalim, osobni identifikacijski broj (OIB) ili broj osobne iskaznice, namjera prisutnosti ili odsutnosti iz mjesta popisa, a pitanja će obuhvatiti i informatičku pismenost te pripadnost bračnim, izvanbračnim ili istospolnim zajednicama. Ostala pitanja odnosit će se, kao i tijekom prethodnih popisa, na podatke o spolu, mjestu i godini rođenja, nacionalnosti, vjeroispovijesti, obrazovanju, prihodima, stambenim uvjetima te vlasništvu nad nekretninama. Radi identifikacije i onemogućavanja eventualnih zloupotreba, svaki popisivač imat će sa sobom ovlaštenje kojim dokazuje svoj status. Ako popisivač nikoga ne zatekne kod kuće, ostavit će obavijest o ponovnom dolasku s naznačenim danom i vremenom dolaska, odnosno svoj kontakt telefon na koji ga se može nazvati i dogovoriti vrijeme popisivanja.

ZAGREB - Uvidom u dijagnoze pacijenata kod kojih je provedena dijagnostička pretraga PET/CT od 2007. godine do danas utvrđeno je da kako se u daleko najvećem broju radi o onkološkim pacijentima za koje je ta pretraga i indicirana, priopćilo je danas Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi (MZSS). To je zaključeno na jučerašnjem sastanku Povjerenstva MZSS-a na temelju podataka koje je dostavio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO). Povjerenstvo je zaključilo da će se za te pretrage donijeti nove smjernice koje će HZZO implementirati te plaćati pretrage samo ukoliko su napravljene u skladu sa smjernicama. U protivnom, odobrenje za pretragu treba donijeti posebno povjerenstvo. Na sastanku Povjerenstva zaključeno je i da bi najsofisticiranija dijagnostička i druga medicinska oprema morala biti instalirana u bolnice I. kategorije.

ZAGREB - Umjeren potres s epicentrom u podmorju, 10 km jugoistočno od Biograda zabilježili su jutros 8 sati i 35 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske. Magnituda potresa bila je 2,9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV (četiri) stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković danas se nije pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu koji bi trebao odlučiti je li povrijedio gay populaciju izjavom da za hrvatsku nogometnu reprezentaciju ne bi mogao nastupiti deklarirani homoseksualac jer "nogomet igraju samo zdravi ljudi". Njegov odvjetnik ispričao ga je službenim obvezama, to jest sastankom u Beču s tajnikom nogometnog saveza Austrije. Markovića su za diskriminaciju tužile lezbijska grupa Kontra i Centar za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak koje smatraju da je čelnik HNS-a i ranijim izjavama dokazao da je homofobna osoba.

ZAGREB - Kako bi se pomoglo stradalima od potresa i tsunamija u Japanu, u subotu, 2. travnja, na jezeru Bundeku održat će se dobrotvorna rekreativna utrka "Trčimo za Japan" kojom se, osim prikupljanja novca za potrebite u Japanu, promiče ljubav prema športu te ističe važnost ljudske solidarnosti i društvena osviještenost. Društvo športske rekreacije "Aktivan život", Atletski klub "Sljeme" i Atletski klub "Veteran" zajedno s tvrtkama "Toyota Croatia" i Zagrebačkim holdingom pozivaju sve ljubitelje trčanja koji žele pomoći Zemlji izlazećeg Sunca, poznatoj po velikoj ljubavi prema trčanju i discipliniranom načinu života, da im se pridruže u tom humanitarnom događaju. Sav novac prikupljen za utrku donirat će se stradalima od potresa i tsunamija u Japanu. Za prijavu je dovoljno upisati se na dan utrke u parku Bundeku od 8,30 do 11 sati, a minimalna svota za prijavu je 20 kuna. Novac će se izravno donirati Veleposlanstvu Japana zajedno s popisom svih natjecatelja - donatora. Sva pravila i pojedinosti natjecanja mogu se pronaći na internetskoj stranici www.trcanje.hr.

(Hina) xntod ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙