FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Geofoto udvostručuje prihode; novi poslovi u Crnoj Gori

Autor: tmis
ZAGREB, 31. ožujka 2011. (Hina) - Zagrebački Geofoto, jedna od vodećih europskih geodetskih i geoinformatičkih tvrtki, ove godine očekuje dvostruko veće prihode nego lani ili oko 200 milijuna kuna, kazao je predsjednik Uprave te tvrtke Zvonko Biljecki prilikom današnjeg potpisivanja ugovora s crnogorskom Agencijom za nekretnine za projekt izrade katastra nekretnina za 18 općina u sklopu općine Plav u Crnoj Gori.

Taj ugovor vrijedan više od 840 tisuća eura Biljecki je potpisao s ravnateljem Agencije za nekretnine Crne Gore Mićom Orlandićem koji je uz dobru suradnju s Geofotom istaknuo i planove Crne Gore za lasersko skeniranje cijele države.

Potpisivanjem tog ugovora, trećim u nizu od ukupno četiri velika projekta u Crnoj Gori na kojima rade, Goefoto se obvezao u idućih 14 mjeseci izvršiti novu izmjeru 18 katastarskih općina na području općine Plav čime će se dobiti i iznimno precizne geodetske mjere granica vlasništva.

S tim projektom ukupna vrijednost poslova Geofota u Crnoj Gori porasla je na 18,5 milijuna kuna.

Osim tog i brojni drugi već dogovoreni i najavljeni poslovi te tvrtke u 20 zemalja svijeta daju razloga za optimizam i očekivanje povećanog prihoda ove godine, istaknuo je Biljecki dodajući da će 70 posto prihoda biti od izvoza.

Prošlu je godinu ocijenio uspješnom s ostvarenim 41 posto većim prihodima nego 2009. Naveo je da su u prva dva i pol mjeseca ove godine otprilike jednom tjedno potpisivali ugovore od po milijun eura.

Ovih dana su dobili obavijest i da imaju novi posao za katastarske izmjere u Gvatemali u vrijednosti većoj od dva milijuna eura, te u Boliviji za 10,5 milijuna eura.

Biljecki je podsjetio da su krajem prošle godine dobili i posao vrijedan tri milijuna eura za Državnu geodetsku upravu Bosne i Hercegovine, kao i ove godine u veljači za izradu prostornih podataka za Rumunjsku u vrijednosti oko milijun eura.

Ove se godine dosta orijentiraju i na vojne projekte s najnovijim GIS rješenjima za vojne potrebe pa tako s Ministarstvom obrane RH i za NATO sustav rade na jednom od svojih najvećih projekata vrijednim oko 13 milijuna eura.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙