FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska - zemlja partner 37. velesajma prehrane u Budvi

Autor: mmar
BUDVA, 9. ožujka 2011. (Hina) - Na 37. velesajmu prehrane, koji je danas otvoren u Budvi uz sudjelovanje stotinjak izlagača, zemlja partner je Republika Hrvatska.

Velesajam je otvorio crnogorski ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Miloševiću, a ispred zemlje partnera u službenom dijelu otvorenja državni tajnik hrvatskog Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Josip Kraljičković istaknuo je kako Hrvatska kao zemlja partner želi dati doprinos ukupnom razvoju gospodarskih odnosa između Hrvatske i Crne Gore na području poljoprivrede.

Naglasio je i odličnu suradnju dvaju ministarstava, a naveo je podatak da godišnja vrijednost trgovinske razmjene između dvije zemlje iznosi više od sto milijuna eura.

Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja organizirali su zajedničku prezentaciju proizvoda hrvatskih regija, kao i proizvoda hrvatskih tvrtki nositelja znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta."

Na zajedničkom štandu HGK predstavljeni su poljoprivredni proizvodi tridesetak izlagača iz Hrvatske - iz Istre, Dalmacije, središnje Hrvatske i Slavonije.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Županje održana je prezenatcija tradicionalne 'šokačke kuhinje', rukotvorina - šlingeraja udruga Zlatne ruke, prezentacija udruge Medna Rosa, te tradicionalnih jela i pića, uz bogati kulturno-umjetnički program.

Gospodarstvenici su predstavili asortiman ponude prehrambene industrije, poljoprivredne proizvodnje, vinarstva i vinogradarstva, konditorskih proizvoda, organske hrane, maslinarstva, prerade ribe.

Dugogodišnja uspješna poslovna suradnja Hrvatske gospodarske komore i Jadranskog velesajma iz Budve povod je za realizaciju ovog projekta, koji ima za cilj jačanje gospodarstvenih odnosa Hrvatske i Crne Gore, navode organizatori velesajma koji je otvoren do 12. ožujka.

(Hina) xmmar yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙