FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 31.ožujka

Autor: tper
ZAGREB, 30. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtka, 31. ožujka.

ZAGREB - U organizaciji tvrtke Energetika marketing održat će se 10. Plinarski forum na kojem će biti riječi o stanju u plinskom gospodarstvu u Hrvatskoj. Također će se govoriti o plinofikaciji Hrvatske, stanju hrvatskog plinskog sustava, inovacijama i novim tehnologijama u tom sektoru te planovima i mogućnostima njegova razvoja (9,00 sati, Hotel antunović, Zagrebačka avenija 100/A).

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačkog velesajma (ZV) na konferenciji za novinare najavit će četiri predstojeća sajma koja će se održati od 5. do 9. travnja. Riječ je o 6. međunarodnom sajmu gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije - Zagreb transport show, 35. međunarodnom sajmu graditeljstva i opremanja - Graditeljstvo, 53. međunarodnom sajmu obrtništva te 21. međunarodnom sajmu grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda - Interklima (11,00 sati, ZV, dvorana Klub izlagača).

ZAGREB - Tvrtka Geofoto potpisat će s Agencijom za nekretnine Crne Gore ugovor za projekt "Katastar nekretnina za 18 katastarskih općina općine Plav". Projekt je vrijedan više od 840 tisuća eura, a financira ga Norveška kartografska agencija - Statens Kartverk (11,00 sati, Geofoto, Buzinski prilaz 28).

ZAGREB - Savez za energetiku Zagreba predstavit će na konferenciji za novinare portal o pitanjima energije i okoliša, pratećoj industriji i tehnologijama "croenergo.eu". Izradu portala podržali su Grad Zagreb, HGK i Banco Popolare Croatia (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatske putničke agencije su prošle godine u Hrvatsku dovele 5,4 posto više stranih turista nego u godini prije, dok je u njihovoj organizaciji po Hrvatskoj putovalo 8,5 posto više domaćih turista, a u inozemstvo njih 4,6 posto više, objavio je Državni zavod za statistiku. Podaci Državnog zavoda o agencijskom prometu i porastima prošle godine pokazuju i da se agencijsko poslovanje, bar u njegovom fizičkom obujmu, znatno popravilo u odnosu na 2009. koju su agencije završile s padom prometa u gotovo svim segmentima u odnosu na 2008. Porast prometa prošle je godine u Hrvatskoj ostvarilo 899 aktivnih putničkih agencija i njihovih poslovnica ili njih oko 25 manje nego 2009. Stranih je turista sveukupno posredstvom domaćih putničkih agencija prošle godine u Hrvatsku došlo 5,4 posto više nego 2009. odnosno njih 1,83 milijuna, a ostvarili su 12,6 milijuna noćenja, što je milijun noćenja ili 9,3 posto više.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙