FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katar priznao Libijsko nacionalno vijeće

Autor: rtom
KAIRO, 28. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Katar je u ponedjeljak priznao Libijsko nacionalno vijeće kao jedinu legitimnu vlast libijskog naroda, izvijestila je novinska agencija ONA iz te države, prve u arapskom svijetu i druge nakon Francuske koja je priznala pobunjeničku vlast protiv režima Moamera Gadafija

"Priznanje proizlazi iz uvjerenja da je vijeće postalo praktički predstavnik Libije i njezina bratskog naroda", objavilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Katarski MVP navodi da su u vijeću predstavnici iz različitih libijskih pokrajina i da je libijski narod prihvatio to tijelo.

U vijeću je 31 predstavnik iz glavnih libijskih gradova.

Libijsko nacionalno vijeće odabralo je Katar za prodaju svoje sirove nafte u zonama koje nadzire, a izvoz bi trebao početi za tjedan dana, objavio je glasnogovornik pobunjenika.

Ali Tarhoni je rekao da sada proizvode od 100.000 do 130.000 barela nafte na dan no mogu proizvodnju povećati do 300.000 barela na dan.

Katarsko poduzeće Qatar Petroleum (QP), preuzelo je zadaću izvoza libijske nafte, rekao je Tarhoni.

Predstavnik QP-a nije želio ni potvrditi niti odbaciti te tvrdnje.

Libijsko nacionalno vijeće je zatražilo od Arapske lige da ga prizna kao jedinog legitimnog predstavnika Libije te da odobri uvođenje zone zabrane leta.

Katar je prva arapska zemlja koja se uključila u tu međunarodnu vojnu operaciju, a od arapskih sudionika odazvali su se i Ujedinjeni Arapski Emirati.

(Hina) xrt ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙