FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juppe: Operacija u Libiji nastavit će se

Autor: dger
ZAGREB/PARIZ, 19. ožujka 2011. (Hina) - Vojna akcija u Libiji nastavit će se dok se Moamer Gadafi ne pokori rezolucijama UN-ova Vijeća sigurnosti, rekao je u subotu francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe.

"Operacije će se nastaviti tijekom sljedećih nekoliko dana sve dok se libijski režim ne pokori UN-ovim rezolucijama", rekao je Juppe u intervjuu za televiziju France 2.

"Pomoći ćemo libijskom narodu da se oslobodi" Gadafija, rekao je frnacuski ministar vanjskih poslova za francusku televiziju.

"Premda u rezoluciji Vijeća sigurnosti ne piše da on mora otići, cilj je omogućiti libijskome narodu da sam izabere vladu", rekao je ministar Juppe. "Nemam osjećaj da bi oni danas izabrali pukovnika Gadafija", dodao je.

"Riječ je o operaciji međunarodne zajednice", istaknuo je Juppe podsjetivši da se u njoj angažirao i Katar te da se očekuje angažman Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Govoreći o samoj operaciji, Juppe je naglasio da "neće biti iskrcavanja ni kopnene intervencije".

Gadafi "prema svom narodu provodi slijepo nasilje", rekao je Juppe, dodavši da međunarodna zajednica od Gadafija očekuje "potpunu primjenu rezolucija Vijeća sigurnosti".

(Hina) xdgk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙