FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danko Relić - novi predsjednik Studentskoga zbora

Autor: ipet
ZAGREB, 25. ožujka 2011. (Hina) - Novi predsjednik Studentskoga zbora (SZ) Sveučilišta u Zagrebu je Danko Relić, student Medicinskoga fakulteta koji je na tu dužnost i na mandat od dvije godine izabran na današnjoj sjednici Skupštine SZ-a.

Izbori za predsjednika održani su nakon što je u auli Rektorata održana konstituirajuća sjednica Skupštine SZ-a, priopćio je Ured za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta.

Članovi novokonstituirane skupštine potom su pristupili izboru novoga predsjednika Skupštine, a birali su između dva predložena kandidata - Sanjina Mariona, studenta Fizičkoga odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta i Danka Relića, studenta Medicinskoga fakulteta zagrebačkoga Sveučilišta.

U prvom krugu za predsjednika je izabran Danko Relić koji je dobio 33 glasa članova Skupštine. Za izbor novoga predsjednika Studentskoga zbora bila je potrebna natpolovična većina od ukupnoga broja članova Skupštine, odnosno 26 glasova.

Utemeljiteljska sjednica Skupštine Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu, koja je bila sazvana za 18. ožujka, tada je nasilno prekinuta nakon što je u sveučilišnu aulu upala nenajavljena skupina studenata nezadovoljnih načinom provedbe studentskih izbora i predstavnika medija koji nisu najavili svoj dolazak na sjednicu.

(Hina) pp/xipet ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙