FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: otvorena nova zgrada Učiteljskog fakulteta

Autor: ivuc
OSIJEK, 7. ožujka 2011.(Hina) - U campusu osječkog Sveučilišta "Josipa Jurja Strossmayera" danas je otvorena nova nastavna zgrada Učiteljskoga fakulteta.

U izgradnju i opremanje nove nastavne zgrade uloženo je oko 19 milijuna kuna, a skupa s izgradnjom prilazne ceste te nedavno otvorene upravne zgrade, u nove prostore Učiteljskog fakulteta ukupno je uloženo oko 25 milijuna kuna.

Rektorica Sveučilišta Gordana Kralik istaknula je kako su dosadašnje prostorije, kojima se Učiteljski fakultet koristio na osječkom Filozofskom fakultetu, bili nedostatne za obavljanje znanstveno-nastavnih aktivnosti, a da sa sada stvoreni uvjeti za daljnji razvoj Učiteljskog fakulteta.

Ocijenila je kako je obrazovanje učitelja i odgojitelja od ključnog značaja za ukupan proces obrazovanja u hrvatskom društvu, a da Učiteljski fakultet, na kojemu, na dva studija, studira više od 900 studenata, nastavlja tradiciju školovanja učitelja, koja u Osijeku traje više 100. godina.

Rektorica Kralik izvijestila je i da su na prostoru campusa u tijeku završni radovi na izgradnji novog Poljoprivrednog fakulteta, te kako vjeruje da bi zgrada mogla biti otvorena do kraja ovoga nastavnog semestra.

Dekanica fakulteta Anđelka Peko podsjetila je kako je u Osijeku 1893. godine utemeljena Učiteljska škola, koja je 1977. prerasla u Pedagoški fakultet, dok Učiteljski fakultet, pod tim nazivom, djeluje od 2005. godine. Uređivanje novih prostorija, površine 3.500 četvornih metara, znači osiguravnje optimalnih uvjeta za znanstveno-nastavne aktivnosti.

(Hina) xivuc ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙