FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: natječaj za stipendiranje studenata

Autor: tdel
ZAGREB, 25. ožujka 2011. (Hina) - Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) raspisalo je Natječaj za stipendiranje studenata od prve godine prediplomskih studija, u statusu kadeta, za stjecanje akademskog naziva prvostupnika koji se upisuju u akademskoj godini 2011./2012., priopćeno je danas iz MORH-a.

Rok za podnošenje prijava je 3. svibnja 2011. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti svi kandidati koji u akademskoj godini 2011./2012. planiraju upisati jedan od sedam Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pet Fakulteta Sveučilišta u Splitu, kao i svi kandidati koji planiraju upisati neki od studija na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Riječ je o Natječaju za program civilno-vojnog školovanja, a kandidati primljeni u taj program imat će mogućnost završetka visokoškolskog obrazovanja na jednom od hrvatskih sveučilišta, odnosno veleučilišta. Tijekom studija imat će osiguranu stipendiju u mjesečnom iznosu od 800 do 1400 kuna, ovisno o godini studija, besplatnu stručnu literaturu, smještaj, prijevoz i prehranu te po završetku studija osiguran posao u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Kandidati koji prođu potrebna testiranja, po završetku studija obvezni su raditi u sustavu OS RH u trajanju dvostruko dužem od vremena stipendiranja, a tijekom karijere, časnici OS RH imaju mogućnost i obvezu neprestanog usavršavanja pohađanjem stručnih tečajeva i tečajeva stranih jezika u zemlji i inozemstvu.

Natječaj je otvoren za pripadnike oba spola, a prijave se podnose u Odsjecima za poslove obrane u kojima se kandidati nalaze u evidenciji vojnih obveznika, odnosno prema mjestu prebivališta za žene.

Po prijavi na natječaj, kandidati će biti upućeni na testiranja i zdravstvene preglede, a kandidati za kadete – vojne pilote moraju dodatno proći i program selekcijskog letenja, navodi se u priopćenju.

MORH podsjeća kako je program civilno-vojnog školovanja Kadet započeo u akademskoj godini 2003./2004., a do sada su program završila 124 kadeta, dok se na školovanju trenutno nalazi njih 217. Dodatne informacije u vezi natječaja mogu se pogledati na internetskoj stranici www.morh.hr.

(Hina) pp/xtdel yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙