FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski HNK: praizvedba drame A. Millera

Autor: zjur
SPLIT, 24. ožujka 2011. (Hina) - Drama "Smrt trgovačkog putnika" Arthura Millera u režiji Dušana Jovanovića bit će praizvedena u nedjelju, 27. ožujka, u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK), najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Ta je drama praizvedena davne 1949. u New Yorku, a u Hrvatskoj u Osijeku 1956.

Glavnu ulogu Willyja Lomana tumači Mustafa Nadarević, a glume i Snježana Sinovčić-Šiškov, Mijo Jurišić, Goran Marković, Vladimir Posavec Tušek, Marko Petrić, Andrijana Vicković, Trpimir Jurkić, Josip Zovko, Tajana Jovanović, Duje Grubišić, Anastasija Jankovska i Andrea Mladinić.

Smrt trgovačkog putnika je univerzalna drama o čovjeku koji je sav život radio, a u jednom je trenutku ostao bez posla i na cesti s neotplaćenim dugovima i obitelji u novčanoj oskudici, rečeno je na konferenciji.

"Ta, jedna od najboljih drama u 20. stoljeću, uvrštena je u sve poznate antologije američke drame. Autor je zreo intelektualac, pisac, romanopisac, eseist, prozaist i njegova je drama jedna od deset najboljih američkih drama svih vremena, prikazivana po čitavu svijetu. Ovo će svakako biti važan događaj u splitskom kazalištu", kazao je redatelj Jovanović.

Mustafa Nadarević izrazio je zadovoljstvo što je ponovno u Splitu, "velikom-malom gradu po njegovoj mjeri". "Uživam i osjećam se kao da sam u nekom drugom životu ovdje rođen. O ulozi ne znam ništa reći. To radimo na sceni, a u nedjelju ćete vidjeti što smo napravili. Želim reći kako je svaki dobar pisac aktualan", istaknuo je Nadarević.

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙