FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera "Euridike" riječke Talijanske drame

Autor: dsil
RIJEKA, 25. veljače 2011. (Hina) - Drama "Euridice (Euridika)" američke spisateljice Sarah Ruhl premijerno je izveo večeras u riječkom Hrvatskom kulturnom domu ansambl Talijanske drame HNK "Ivana pl. Zajca".

Redatelj predstave je Lawrence Kiiru, podrijetlom iz Afrike.

Ruhl, suvremena američka književnica, u ovoj drami je obradila poznati mit o Orfeju koji silazi u podzemlje kako bi vratio svoju preminulu Euridiku. U njenoj obradi, ova tema se sagledava iz Euridikina gledišta, pa se pojavljuje i lik njena oca kojeg sreće u podzemlju.

Dramaturginja je Laura Marchig, scenograf Stefano Katunar, kostimografkinja Manuela Paladin-Šabanović, Žak Valenta zadužen za scenski pokret i oblikovatelj svjetla Deni Šesnić.

Nastupili su Rosanna Bubola u naslovnoj ulozi, Giuseppe Nicodemo, Piergiuseppe di Tanno, Woody Neri, Elvia Nacinovich, Elena Brumini, Alida Delcaro i Žak Valenta.

U predstavi važnu ulogu ima i glazba dijelom temeljena na afričkim ritmovima i bosanovi skladatelja i autora obrada Darka Jurkovića. Uz njega glazbu su na sceni izvodili pjevačica Alba Nacinovich i bubnjar Tonči Grabušić.

Nakon riječke premijere, Talijanska drama će s "Euridikom" gostovati na scenama u Izoli, Bujama, Malom Lošinju i Puli.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙