FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović primio štrajkaše iz Večernjeg lista

Autor: ista
ZAGREB, 24. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je u svom Uredu primio predstavnike zaposlenika Večernjeg lista, koji su ga upoznali s razlozima stupanja u štrajk, a on im je poručio da je kolektivno pregovaranje temelj socijalnog dijaloga u zemljama Europske unije te da ga treba štititi i u Hrvatskoj.

Ured predsjednika priopćio je da je izaslanstvo iz Večernjeg lista predsjednika Josipovića upoznalo s razlozima zbog kojih su se odlučili na štrajk, među kojima se izdvaja jednostrano otkazivanje pregovaranja o kolektivnom ugovoru sa zaposlenicima i sindikatom, te briga za radna mjesta i profesionalna prava.

"Predsjednik Josipović je istaknuo kako je kolektivno pregovaranje temelj socijalnog dijaloga u zemljama Europske unije pa ga treba štititi i u Hrvatskoj. Zakonitost, poštivanje radnog zakonodavstva, financijskih propisa i profesionalnih standarda nužni su temelj Hrvatske kao pravne države utemeljene na europskim vrijednostima. To vrijedi za sve segmente društvenog života u Hrvatskoj, uključujući i medije", stoji u priopćenju.

(Hina) xpp/xtr yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙