FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski HDZ opovrgava SDP-ove optužbe vezane uz Uzor

Autor: pgas
SPLIT, 23. ožujka 2011. (Hina) - Vodstva splitskoga Gradskog i Županijskog odbora HDZ-a danas su opovrgnula jučerašnje optužbe SDP-ovih dužnosnika da HDZ politički štiti Brunu Orešara, većinskog vlasnika Uzora, tvrtke koja je u stečajnom postupku, te da se premijerka brine o tome u kakvoj će boji biti Hrvatska dok su radnice Uzora "zavijene u crno".

"Briga SDP-a o zaštiti radnika je lažna, a snaga koju SDP ima u pomaganju radnicima nije nikakva", izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik županijskog HDZ-a Kruno Peronja.

Predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a i saborski zastupnik Arsen Bauk rekao je jučer da Orešar, čini se, još "uživa političku zaštitu HDZ-a", a predsjednik gradskog SDP-a Marin Jurjević da se premijerka Kosor samo brine o boji u kojoj će biti Hrvatska "dok su radnice Uzora zavijene u crno kao i ostali građani koje je tu doveo HDZ" te o tome "kako će Crvenkapicu pretvoriti u Plavokapicu".

Peronja je danas, komentirajući te izjave SDP-ovih dužnosnika, uzvratio kako HDZ nikoga ne štiti te da premijerka Kosor stalno ponavlja kako nema nedodirljivih u provođenju antikorupcijskog programa.

Predsjednik splitskoga HDZ-a Dujomir Marasović, opovrgavajući optužbe predsjednika splitskoga SDP-a Marina Jurjevića, ocijenio je kako je Jurjević "politička figura koja bi više bila za satirično kazalište koje bi trebao osnovati i u njemu biti u glavnoj ulozi".

Po Marsovićevim riječima, "komunistička partija u kojoj je Jurjević bio a i sada je na čelu nikad nije zastupala radništvo", a SDP-ovci, po njegovu mišljenju, "zastupaju jedan činovnički sloj koji je u bivšoj Jugoslaviji živio dobro, a sada je ostao bez privilegija, i to ne mogu prihvatiti".

Marasović smatra da bi se SDP-ovci Jurjević i Bauk, umjesto za tvrtku Uzor, trebali raspitivati za "kriminal u 'Viktoru Lencu' kojem je SDP dok je bio na vlasti dao 40 milijuna dolara, a tvrtku je morala država sanirati".

Pokazavši napis u jednim današnjim dnevnim novinama u kojem se navodi da je mađarski poduzetnik 2002. godine kupio hotelsko poduzeće "Primošten" za 165 tisuća eura, a poslije prodajom imovine zaradio 36 milijuna eura, Marasović je ustvrdio kako su za to odgovorni SDP i Ivica Račan, koji su tada bili na vlasti, te bi SDP za to trebao snositi odgovornost.

"Neka Zoran Milanović, koji je Račanov nasljednik, odgovori na ovo i odgovara, a onda ćemo doći pred Milanovićev stan i tražiti objašnjenje o Primoštenu", rekao je Marasović, ističući da bi se zbog "takvih stvari HDZ trebao dignuti na noge i marširati po Splitu i Zagrebu".

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙