FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP "Dr. Ante Starčevića" odbacuje navode HDZ-a

Autor: zdra
VUKOVAR, 9. ožujka 2011.(Hina) - Vukovarska organizacija HSP-a "Dr. Ante Starčevića" odbacuje navode izrečene na današnjoj konferenciji za novinare vukovarskog HDZ-a, na kojoj je "čelnik gradskog HDZ-a Damir Barna u više navrata govorio o tzv. neprirodnoj koaliciji SDP-a i HSP "Dr. Ante Starčevića" te o političkoj trgovini tih dviju stranaka", izviješćeno je iz te stranke.

U njezinu priopćenju podsjeća se kako je ostala vjerodostojna svom programu te da nije pristajala na ustupke i političku trgovinu prije raspisivanja prijevremenih izbora za vukovarsko Gradsko vijeće.

Prvi smo najavili svoj samostalni izlazak pred birače i za razliku od HDZ-a tomu ostali dosljedni. Poslije izbora vrlo jasno smo u više navrata ponovili da ne želimo nikakvu suradnju sa strankom SDSS-a, čiju listu je nosio Vojislav Stanimirović. Vrlo jasno smo rekli da s njima ne želimo stvarati većinu niti rušiti većinu u novoizabranom Gradskom vijeću, a još manje izazvati krizu i nove izbore od kojih bi najveću štetu osjetili građani Vukovara, navode u priopćenju.

"Strateški plan razvoja grada Vukovara bio je naša zvijezda vodilja, a poslije izbora smo zatražili potporu za njegovu provedbu i od SDP-a i od HDZ-a. SDP je za razliku od HDZ-a, našao mnogo dodirnih dodirnih točaka s našim strateškim planom za razvoj Vukovara" i temeljem toga je uspostavljena suradnja naših stranaka u gradskom vijeću, navodi se, među ostalim, u priopćenju, te ponavljaju da koalicije nema niti će je biti.

Vukovarski HDZ ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare da većina koju u novome gradskom vijeću ima koalicija SDP-HNS te HSP "Dr. Ante Starčevića" nije prirodna te da je protivna volji vukovarskih birača na prijevremenim izborima u veljači.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙