FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski SDP o stanju u Uzoru

Autor: zjur
SPLIT, 22. ožujka 2011. (Hina) - Provedba stečajnog postupka u Uzoru bila je tema konferencije za novinare splitskoga SDP-a, koji poziva da se stečaj u toj splitskoj tvrtki, na čijem je čelu negdašnji tenisač Bruno Orešar, vodi prema preustroju, a ne prema likvidaciji.

Zastupnik u Hrvatskome saboru i predsjednik splitsko-dalmatinske Županijske organizacije SDP-a Arsen Bauk podsjetio je na tvrtku koja se bavi istom djelatnošću i koja je bila u sličnoj situaciji, a riječ je o Pamučnoj industriji Dugoj Resi.

Ustvrdio je da zauzimanjem SDP-ovih zastupnika 2007. i 2008. godine, kada je proveden stečajni postupak, ta tvrtka danas još radi, nije likvidirana i svi su radnici na svojemu radnom mjestu. "Stečajnoj upraviteljici Uzora poručujem da ode na studijsko putovanje u Dugu Resu", kazao je i pozvao državne institucije da pomognu toj tvrtki kako bi se stečajni postupak završio i kako bi nastavila normalno raditi.

"Bruno Orešar izgleda još uvijek uživa političku zaštitu iz vrha HDZ-a", zaključio je Bauk.

Saborski zastupnik i predsjednik Gradske organizacije splitskoga SDP-a Marin Jurjević misli da se premijerka Jadranka Kosor samo brine o boji u kojoj će biti Hrvatska i, kako je rekao, "dok su radnice Uzora zavijene u crno kao i ostali građani koje je tu doveo HDZ, premijerku brine kako će Crvenkapicu pretvoriti u Plavokapicu".

"Sudbina Hrvatske će se riješiti tek kad vlada shvati da treba zasukati rukave i puno toga promijeniti u ovoj Hrvatskoj", kaže Jurjević.

Radnice tekstilne tvrtke Uzora, nisu posljednjih sedam mjeseci primile plaću. O svojim problemima javnost su upozorile prosvjedima ispred tvrtke te na Rivi, gdje su se pridružile prosvjednicima protiv vlade.

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙