FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ ima dokaze da oporba da stoji iza prosvjeda

Autor: tkol
ZAGREB, 18. ožujka 2011. (Hina) - HDZ je danas poručio kako imaju nepobitne dokaze o tome da iza tiskanja plakata za prosvjede u Dubrovniku stoji SDP i HNS što je, kako su rekli, samo potvrda o povezanosti oporbenih stranaka i prosvjeda.

Dokaze su nam dali naši stranački dužnosnici iz Dubrovačko-neretvanske županije, a podatke o tome imaju i lokalni novinari, pa će se sutra o tome moći čitati u lokalnim ali i državnim medijima, rekao ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnost Tomislav Ivić odbijajući te dokaze dati novinarima na današnjoj konferenciji za novinare.

To što je ministrica financija Martina Dalić prodala hrvatske državne obveznice na američkom tržištu po nižoj kamatnoj stopi nego njezin prethodnik Ivan Šuker, sam Šuker je protumačio time da je to "samo potvrda kako strani investitori vjeruju Hrvatskoj, kao i potvrda tih investitora politici vlade Jadranke Kosor".

Kamatna stopa je rezultat onoga što je vlada na čelu s premijerkom Kosor radila proteklih 20 mjeseci, rekao je Šuker dodavši kako "strani investitori Hrvatsku gledaju daleko ljepše nego što se to događa doma".

Hrvatska će, po Šukerovoj ocjeni, biti jedina zemlja koja je iz ekonomske i gospodarske krize izišla bez ičije pomoći.

SDP-ovce je prozvao zbog kako je kazao "vruće želje za foteljama".

Ministar Ivić je SDP optužio da je u vrijeme svoje vladavine smanjio prava hrvatskih branitelja rekavši da Vlada s HDZ-om na čelu na ime neplaćenih dugovanja i tužbi u proteklih sedam godina isplaćuje milijardu i pol kuna obaveza prema braniteljima.

Podsjetio je kako je u proteklih sedam godina donesen, među ostalim, novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja, koji na povoljniji način rješava statusna i sva druga prava hrvatskih branitelja, utemeljen je Fond hrvatskih branitelja čija je trenutna imovina oko 2 milijarde kuna, dodjeljeni su i prvi ugovori iz Fonda za stipendiranje, a ukupno će biti dodjeljeno 10.527 studentskih i đačkih stipendija za 2010/2011. godinu.

HDZ-ov saborski zastupnik Boris Kunst optužio je oporbu da "pati od amnezije" te ustvrdio kako "oporba cendra za vlašću jače od djeteta za dudom i lizalicom".

SDP-ovca Slavka Linića je prozvao da je svojevremeno kao potpredsjednik vlade za gospodarstvo bio zakleti protivnik sindikata i radničkih prava.

Njegove izmjene ZOR-a i uvođenje rada na određeno vrijeme danas su, po Kunstovoj ocjeni, glavni krivac nemoralnog odnosa nekih poslodavaca prema radnicima.

Radimira Čačića je prozvao zbog toga što u svom poduzeću radnicima po četiri pet mjeseci ne isplaćuje plaće.

SDP-u i Kukuriku koaliciji je poručio kako je "vrijeme maskembala iz nas" te da skinu maske i "pogledaju u retrovizor prošlosti".

(Hina) xkt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙