FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarski HDZ: neprirodna većina u Gradskom vijeću

Autor: zdra
VUKOVAR, 9. ožujka 2011.(Hina) - Vukovarski HDZ ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare da većina koju u novome vukovarskom Gradskom vijeću ima koalicija SDP-HNS te HSP dr. Ante Starčevića nije prirodna te je protivna volji vukovarskih birača iskazanoj na prijevremenim izborima u veljači.

Predsjednik vukovarske organizacije HDZ-a Damir Barna ocijenio je kako nije u skladu s voljom birača da za predsjednika Gradskog vijeća bude izabran član stranke koja je na izborima dobila najmanji broj mandata (HSP dr. Ante Starčevića).

"Time nije poštovana volja birača, a pokazalo se i da SDP, koji je na izborima dobio najveći broj mandata, nije bio u stanju osigurati da predsjednik Gradskog vijeća bude izabran iz njihovih redova", rekao je Barna.

Po njegovim riječima, HDZ će biti konstruktivna i aktivna oporba u Gradskom vijeću. S pripremama za redovite lokalne izbore, koji će se održati za dvije godine, vukovarski HDZ počinje već ovih dana, najavio je.

"Imamo više od 200 novih članova, među kojima je velik broj mladih, i upravo je to pravac kojim ćemo ići. Davanjem prilike mladim članovima, uvjereni smo da ćemo za dvije godine ponovno osvojiti vlast u Vukovaru", poručio je Barna.

Na konstituirajućoj sjednici vukovarskoga Gradskog vijeća, održanoj u ponedjeljak, većinu je sastavila koalicija SDP-HNS te HSP dr. Ante Starčevića. Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Tomislav Džanak iz HSP-a dr. Ante Starčevića.

U vukovarskome Gradskom vijeću, u skladu s rezultatima prijevremenih izbora održanima početkom veljače, 13 je vijećnika koalicije SDP-HNS, devet koalicije HDZ-HSS, pet vijećnika SDSS-a i tri vijećnika HSP-a dr. Ante Starčevića.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙