FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenski HDZ: Grguričin uništio glasački listić

Autor: jdev
ŠIBENIK, 22. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik šibenskoga Gradskog vijeća i čelnik šibenskoga HSP-a Goran Grguričin izazvao je nezapamćen izgred kad je pri današnjem glasovanju o izboru predsjednika gradske četvrti Meterize, pošto je glasovanje završilo, uništio jedan glasački listić te je tako doveo u pitanje regularnost glasovanja, ustvrdio je danas na konferenciji za novinare gradski vijećnik HDZ-a i kandidat za predsjednika te četvrti Novica Ljubičić.

Ljubičić tvrdi kako je Grguričin, koji je na glasovanju za predsjednika gradske četvrti bio samo kao najstariji predsjedavajući član u Gradskom vijeću, bez ikakva valjanog razloga, pošto je Ljubičić većinom od pet glasova izabran za predsjednika gradske četvrti, zašarao kemijskom olovkom jedan od pet listića s njegovim zaokruženim imenom koje je prije toga prebrojila i na stol odložila tajnica grada Valentina Mejić.

S obzirom na to da gradska četvrt Meterize ima devet članova, Ljubičić je s jednim listićem koji nije vrijedio ostao sa samo četiri glasa te je glasovanje poništeno.

Ljubičić je rekao da je to "kriminal nad kriminalom, presedan u hrvatskoj politici te kako predsjednik Gradskog vijeća takvo što sebi nikada ne bi smio dopustiti".

"Ako takvo što radi na glasovanju za predsjednike gradskih četvrti i mjesnih odbora, što se tek događa dok presjeda Gradskim vijećem?" upitao je HDZ-ovac.

Tajnica Valentina Mejić potvrdila je da je pri glasovanju za predsjednika gradske četvrti Meterize prebrojila pet glasova za HDZ-ova kandidata Novicu Ljubičića te da je on imenovan za predsjednika, a i sama mu je na tome čestitala.

Tek je poslije, kako je rekla, uvidjela da s listićima nešto nije u redu pa je izbor proglasila ništavnim.

Goran Grguričin nije bio dostupan za komentar.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙