FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 8. ožujka 2011. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB

Ina je od ponoći, kako se neslužbeno doznaje, povećala maloprodajne cijene naftnih derivata za 13 do 22 lipe po litri, pri čemu je Inin motorni benzin sa 98 oktana, eurosuper BS 98, prešao granicu od deset kuna i košta 10,03 kune po litri, dok se cijena plavog dizela nije mijenjala. Ta bi poskupljenja bila i veća da Vlada RH jučer poslije podne nije snizila trošarine na motorne benzine i dizelska goriva za 15 lipa po litri, a za plavi dizel ukinula naknadu za financiranje rada Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata. Prema neslužbenim informacijama, Ina je od ponoći povećala cijene svoje dvije vrste eurosupera 95 za 14 lipa po litri, pa se od danas, 8. ožujka, na Ininim postajama eurosuper BS 95 prodaje po cijeni od 9,59 kuna po litri (do sada 9,45 kuna), a eurosuper BS 95 class po 9,64 kune (do sada 9,50 kuna). Za 17 lipa Ina je poskupila svoj benzin sa 98 oktana, pa je eurosuper BS 98 prešao razinu od deset kuna i košta 10,03 kune po litri (do sada 9,86 kuna). Inine cijene eurodizela veće su od ponoći za 13 lipa po litri, dok je za 22 lipe po litri poskupio obični dizel. Tako se eurodizel BS na Ininim postajama prodaje po cijeni od 9,15 kuna po litri (do sada 9,02 kune), eurodizel BS class po 9,20 kuna (do sada 9,07 kuna), a dizel po 8,82 kune (do sada 8,60 kuna). Loživo ulje ekstra lako poskupilo je za 17 lipa i nova mu je cijena 5,93 kune po litri (do sada 5,76 kuna). Ina nije promijenila cijenu plavog dizela i ona ostaje na 5,28 kuna po litri.

ČAKOVEC

Na prvom tzv. Facebook prosvjedu u Čakovcu na kojem se sinoć, po policijskoj procjeni, na Trgu Republike okupilo 350 prosvjednika, a po organizatorima 500, prosvjednici su izvikivali parole kojima su tražili ostavku vlade, smanjenje nezaposlenosti, prijevremene izbore itd. Prosvjedni skup koji je bio najavljen za subotu, zbog međimurskog fašnika, odgođen je za jučer. Organizator skupa Maja Lesar te nekolicina građana okupljenima su iznijeli zahtjeve o smjeni vlade i prijevremenim izborima. Među govornicima je bio i regionalni sindikalni povjerenik SSSH Franjo Veble koji je, nabrojivši međimurske tvrtke koje su završile u stečaju, pozvao radnike da zadrže jedinstvo i glasnije traže svoja prava. Kolona građana tada je krenula na mimohod čakovečkom pješačkom zonom. Natpisima i povicima tražili su ostavku vlade, smanjenje nezaposlenosti, bolje životne uvjete. Prosvjedni skup trajao je dva sata, poslije čega su se prosvjednici mirno razišli. U policiji se doznaje da tijekom prosvjeda nije bilo nijednog izgreda. Organizatorica skupa Maja Lesar rekla je kako je zadovoljna odazivom. "Usprkos hladnoći, građani Međimurja jasno su rekli što misle o ovoj vladi", rekla je. Na skupu je bio i saborski zastupnik Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutin Lesar, otac organizatorice prosvjeda Maje Lesar i bivši saborski zastupnik Međimurskoga demokratskog saveza Željko Pavlic.

ZAGREB/ZADAR

Požar koji je jučer oko 17 sati izbio u Donjoj Murvici kod Zadra lokaliziran je oko 22,40 sati, a za sada je prerano govoriti o šteti i površini koja je izgorjela, doznaje se u zadarskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Vatra je, pod nerazjašnjenim okolnostima, buknula na dva područja pokrivena gustom hrastovom i borovom šumom. Nakon što su vatrogasci obranili kuće, požar se u jednom trenutku sa niskog i visokog raslinja proširio i na borovu šumu. Dio požara zahvatio je i minirano području, a oko dva kilometra dalje u gustoj borovoj šumi (Čubrijan) izbio je novi požar pa je o svemu obaviještena policija. Gašenje požara otežala je jaka bura, zbog koje, kao niti po mraku nisu mogli poletjeti kanaderi. Ipak vatrogasne postrojbe iz Zadra i okolice uspjele su zaustaviti vatru koje je u jednom trenutku došla nadomak kuća u mjestu Baričevići. Vatrogasci tijekom noći kontroliraju rubne dijelove požarišta kako se vatra pod utjecajem vjetra ne bi ponovno rasplamsala. U zadarskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi kažu kako ne znaju odakle podaci da je požar podmetnut, što su sinoć objavili neki internetski portali.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙