FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Bačić primio francuskog veleposlanika

Autor: mbuj
ZAGREB, 14. ožujka 2011. (Hina) - Ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić primio je danas francuskog veleposlanika Jeromea Pasquiera, a razgovarali su o mogućnosti bolje institucionalne i gospodarske suradnje dviju zemalja posebno na projektima zaštite okoliša, priopćilo je Ministarstvo.

Zajednički je zaključak, navodi se u priopćenju, da bi po uzoru na izvrsne političke odnose dviju zemalja, i gospodarska suradnja mogla biti bolja te da bi se u tom smjeru obostrano trebale povećati aktivnosti.

Veleposlanik Pasquier najavio je da će krajem tjedna Francuskom poslovnom udruženju u Parizu predstaviti Hrvatsku kao zemlju u kojoj se klima za ulaganja mijenja u dobrom smjeru. "Obzirom na skoro članstvo u EU i sve pogodnosti koje u zakonodavnom i financijskom smislu ta činjenica donosi, potaknut će francuske ulagače da ulažu u Hrvatsku", navodi se u priopćenju.

Ministar Bačić, koji je predstavio 30 velikih vladinih projekata na području energetike, turizma, prometa i vodnog gospodarstva, pozdravio je zainteresiranost francuskih investitora te naglasio da Ministarstvo intenzivno radi na ubrzanju administrativnih procedura izmjenama dvaju važnih zakona.

"Izmjenama Zakona o postupanju i uvjetima gradnje radi poticanja ulaganja bitno će se ubrzati realizacija projekata, od ideje preko pripreme planske dokumentacije do ishođenja odobrenja za gradnju. Na inicijativu telekomunikacijskih operatera mijenja se i zakonodavstvo vezano za tu djelatnost", stoji u priopćenju.

Dodaje se kako je dogovoreno da će se nastaviti i produbiti suradnja dviju zemalja unutar Unije za Mediteran s naglaskom na znanstvenoj suradnji.

Veleposlanik Pasquier pohvalio je kakvoću života u Hrvatskoj i izrazio nadu da će Hrvatska tu kakvoću života uspjeti sačuvati, a ministar Bačić izrazio je otvorenost Ministarstva za suradnju na općim i na pojedinačnim projektima, stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

(Hina) pp/xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙