FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na zgradi Brodsko-posavske županije vrijednosti benzena

Autor: mbuj
ZAGREB, 9. ožujka 2011. (Hina) - Vrijednosti benzena u zraku izmjerene na mjernoj postaji Državne mreže za praćenje kakvoće zraka u Slavonskome Brodu od danas su vidljive na displeju postavljenom na zgradi Brodsko-posavske županije, a na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva bit će dostupne od ponedjeljka, 14. ožujka, izvijestilo je to ministarstvo.

Ministarstvo podsjeća da je analizator za mjerenje benzena postavljen na automatskoj mjernoj postaji u Slavonskom Brodu 28. veljače i od tada je bio u probnom radu, a podaci će biti dostupni na internetskoj stranici http://zrak.mzopu.hr.

Nakon testiranja i "umjeravanja" sustava, koje je obavila tvrtka "Ekonerg", javnost će moći pratiti podatke o koncentraciji benzena koji će se ažurirati svakog sata.

Ocjene se prema graničnim vrijednostima neće davati jer su propisane samo za godinu dana praćenja.

Prva probna mjerenja u Slavonskome Brodu pokazala su da je prosječna vrijednost benzena u zraku bila ispod propisane granične vrijednosti .

Automatsku mjernu postaju u Slavonskome Brodu vlada je postavila početkom 2010. godine. Privremeni analizator za mjerenje benzena u zraku ostat će na tome mjestu dok se ne postavi instrument za mjerenje benzena koji će Brodsko-posavska županija nabaviti preko javne nabave, a nabavu i ugradnju financirat će vlada preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, navodi na internetskim stranicama Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

(Hina) xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙