FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Znak "Prijatelj okoliša" za proizvode Istragrafike

Autor: ista
ZAGREB, 9. ožujka 2011. (Hina) - Proizvođač Istragrafika d.d. iz Rovinja dobila je od Ministarstva okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva znak zaštite okoliša "Prijatelj okoliša" za proizvode "Kutija VIP", "Kutija Mladina" i "Kutija Solana Pag".

Znak zaštite okoliša dodjeljuje se na temelju odredbi Pravilnika o znaku zaštite okoliša na rok od tri godine od donošenja Odluke ministra okoliša i može se koristiti samo za promicanje onog proizvoda za koji je dodijeljen.

Dosad je pravo korištenja znaka "Prijatelj okoliša" imalo sedam proizvoda dostupnih na hrvatskom tržištu, priopćeno je danas iz Ministarstva okoliša.

Znak zaštite okoliša dio je međunarodne politike održive proizvodnje i potrošnje, kojoj je cilj smanjiti njihov negativni učinak na okoliš, zdravlje, klimu i prirodna dobra. On predstavlja svojevrstan putokaz potrošaču da u odnosu na zaštitu okoliša napravi najbolji izbor i jamči kako je taj proizvod uistinu manje štetan za okoliš u usporedbi sa srodnim ili sličnim proizvodima.

Dodjela eko znaka "Prijatelj okoliša", koja se provodi na temelju utvrđenih mjerila, uz sudjelovanje stručnjaka i javnosti prema precizno utvrđenom postupku, nije zamišljena kao nagrada ili priznanje u smislu natjecanja, nego kao ustrajavanje na razvoju prepoznatljive kakvoće proizvoda s gledišta zaštite okoliša, ističe Ministarstvo.

Proizvođač i svi drugi sudionici u dodjeli Znaka zaštite okoliša sudjeluju dragovoljno, želeći pokazati sve što su učinili glede smanjenja onečišćenja okoliša, utroška sirovina i energije.

(Hina) pp/xmb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙