FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska podupire eurointegracije Makedonije

Autor: ista
ZAGREB, 17. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatska daje punu potporu Makedoniji za njezin što brži ulazak u NATO i početak pristupnih pregovora s Europskom unijom, izjavio je državni tajnik za politička pitanja u MVPEI-u Mario Nobilo u četvrtak u Skopju gdje se sastao s makedonskim kolegom Abdulkadarom Memedijem, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Nobilo je najavio nastavak intenzivnog prijenosa hrvatskih iskustava iz vrlo složenog pristupnog procesa, koje je Memedi ocijenio iznimno vrijednim.

Prema priopćenju, sugovornici su se složili da je najbolji način dugoročne stabilnosti jugoistočne Europe proces euroatlantskih integracija i da je pritom vrlo važna regionalna suradnja i izgradnja dobrosusjedskih odnosa.

Nobilo je istaknuo da Hrvatska reforme u sklopu pregovora s EU-om ponajprije provodi radi sebe same, dodavši da sve zemlje regije vlastitom voljom i vlastitim snagama moraju krenuti naprijed, što uključuje i donošenje teških odluka te činjenje kompromisa.

U okviru političkih konzultacija, državni tajnik Nobilo također se susreo i sa Zoranom Petrovom, zamjenikom ministra vanjskih poslova Makedonije, Borisom Josifovskim, predstojnikom Ureda Predsjednika Makedonije, Blagorodnom Dulić, predsjednicom parlamentarnog Odbora za suradnju s Hrvatskim saborom, Andrejem Lepavcovim, savjetnikom premijera Makedonije te liderom oporbe Brankom Crvenkovskim, navodi se u priopćenju MVPEI-a.

(Hina) xpp/xbcav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙