FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonija još istražuje pogibiju Trajkovskog

Autor: Zpran Krešić
MOSTAR, 26. veljače 2011. (Hina) - Makedonski predsjednik Đorge Ivanov izjavio je u subotu da vlasti ove zemlje u suradnji s predstavnicima iz BiH nastavljaju istragu oko okolnosti zrakoplovne nesreće u kojoj je na današnji dan prije sedam godina nedaleko Mostara poginuo tadašnji predsjednik Makedonije Boris Trajkovski.

"Istraga nije završila. Makedonska komisija prikuplja sve moguće dokumente i radi sa svima uključenima u taj slučaj. Predstavnici komisije bi trebali razgovarati s nadležnim vlastima u BiH pošto nisu završeni uvidi u sve te dokumente i materijale", rekao je predsjednik Ivanov.

Makedonski je predsjednik u subotu položio vijenac na spomen obilježje u mjestu Matića Brdo između Mostara i Stolca gdje je pao zrakoplov predsjednika Trajkovskog.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić podupro je zahtjeve makedonskih vlasti ističući da je vlastima ovoga grada iznimno važno da se rasvijetli istina o padu makedonskog zrakoplova.

Makedonski zrakoplov u kojemu se uz predsjednika Borisa Trajkovskog nalazilo šest visokih dužnosnika Makedonije i dva člana posade srušio se 26. veljače 2004. godine nedaleko Mostara. Istragom u BiH utvrđeno je da je razlog za nesreću bilo loše vrijeme.

Mediji u BiH i Makedoniji su nagađali da su za pad zrakoplova bili odgovorni pripadnici francuskih vojnika u sastavu mirovnih snaga u BiH čiji su pripadnici pružali podatke o navigaciji na mostarskoj zračnoj luci.

(Hina) xzkre ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙