FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković s Naumovskim

Autor: kgab
ZAGREB, 25. veljače 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u petak s potpredsjednikom vlade Republike Makedonije za europske poslove Vaskom Naumovskim, priopćio je MVPEI.

Jandroković je pozdravio susret s Naumovskim kao i posjet izaslanstva makedonskog Tajništva za europske poslove koji će u kontaktu s pregovaračkim timom RH s Europskom unijom na najbolji način dobiti korisne informacije o pojedinim poglavljima pregovora. Istaknuo je da su bilateralni odnosi Hrvatske i Makedonije prijateljski i bez otvorenih pitanja, s čime se složio i njegov sugovornik.

Govoreći o stanju hrvatskog pregovaračkog procesa, Jandroković je istaknuo da se Hrvatska nalazi u završnoj fazi te da ulaže dodatne napore za dovršenje pregovore do kraja mađarskog predsjedavanja Europskom unijom.

Rekao je također da Hrvatska kontinuirano prenosi svoja iskustva u pregovorima zemljama jugoistoka Europe te ostaje otvorena za pomoć u njihovom euroatlantskom integracijskom procesu.

Jandroković je izrazio uvjerenje da će puna spremnost Hrvatske u trenutku ulaska u članstvo Europske unije ujedno biti najbolji pokazatelj uspjeha politike proširenja Europske unije, ali i motiv zemljama regije da još odlučnije nastave s reformama. U tom smislu Hrvatska podržava euroatlantsku perspektivu Makedonije.

Naumovski je predstavio organizaciju pregovaračkog tima Makedonije s Europskom unijom te se zahvalio na dosadašnjoj pomoći Hrvatske i na mogućnosti da se upoznaju s hrvatskim pregovaračkim iskustvima, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙