FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 10. ožujka 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je danas popis 23 nogometaša na koje računa za nastup u kvalifikacijskoj utakmici za nastup na Europskom prvenstvu 2012 protiv Gruzije 26. ožujka u Tbilisiu, te 29. ožujka u prijateljskoj utakmici protiv Francuske u Parizu.Na popisu nema iznenađenja, a Bilić je listi dodao i četvoricu igrača koji su dobili pretpoziv,a to su Mario Mandžukić, Domagoj Vida, Manuel Pamić i Srđan Lakić. Izbornik Bilić je ponovno istaknuo važnost utakmice protiv Gruzije, ali je i najavio pobjedu, koja bi nas ostavila na vrhu kvalifikacijske skupine. "Gruzija je ozbiljna reprezentacija koja rijetko gubi, a u subotu nas u Tbilisiju čeka 60.000 navijača, te teren koji nije idealan. Ipak, vjerujem da Hrvatska ima bolju momčad i da ćemo se u subotu radovati pobjedi", kazao je Bilić, koji će u Tbilisiju jubilarni, 50-eti puta voditi hrvatsku reprezentaciju. Tijekom izborničke karijere upisao je dosad 35 pobjeda.

Na Bilićevom popisu su:

VRATARI: Vedran Runje (Lens), Stipe Pletikosa (Tottenham Hotspur), Danijel Subašić (Hajduk)

BRANIČI: Vedran Ćorluka (Tottenham Hotspur), Josip Šimunić (Hoffenheim), Gordon Schildenfeld (Sturm), Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Ivan Strinić (Hajduk), Dejan Lovren (Lyon).

VEZNI IGRAČI: Darijo Srna (Šahtar), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva), Ivan Rakitić (Schalke 04), Danijel Pranjić (Bayern), Luka Modrić, Niko Kranjčar (oba Tottenham Hotspur), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Ivo Iličević (Kaiserslautern), Ivan Perišić (Club Brugge), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev)

NAPADAČI: Eduardo (Šahtar), Mladen Petrić (HSV), Nikola Kalinić (Blackburn Rovers), Nikica Jelavić (Glasgow Rangers).

PRETPOZIV: Mario Mandžukić (Wolfsburg), Mamuel Pamić (Sparta Prag), Domagoj Vida (Bayer), Srđan Lakić (Kaiserslautern).

Utakmica protiv Gruzije igrat će se u 18 sati po našem vremenu, a u Parizu na Stade de Franceu u 21 sat.

KVITFJELL/ZAGREB

Na današnjem prvom službenom treningu spusta u norveškom Kvitfjellu Ivica Kostelić je imao 13. vrijeme, dok je Natko Zrnčić Dim trening završio na 45.mjestu.U Kvitfjellu će se ovog vikenda voziti dva spusta i superveleleslalom, a Kostelić bio mogao i prije finala u Lenzerheideu osigurati naslov pobjednika Svjetskog kupa. "Zadovoljan sam prvim treningom, današnjom vožnjom kao i rezultatom. Važno je da nisam ništa gubio na ravnici, staza je tvrda, nije grbava, a skokovi su korektno izvedeni", kazao je Kostelić, kojega prvi spust očekuje u petak u 11.30 sati. Najbrže vrijeme treninga imao je Švicarac Didier Cuche ispred Austrijanca Klausa Kroella i Talijana Christofa Innerhofera.

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine Ivo Šušak objavio je danas popis od 25 nogometaša na koje računa za dvije prijateljske utakmice protiv vršnjaka iz Ukrajine i Mađarske.Na Šuškovom popisu su uglavnom igrači iz domaćih klubova. "Očekuje nas vrlo teška zadaća jer imamo samo 73 nogometaša koja su rođena 1990. ili kasnije, a to je iznimno mali broj. Iz tako male baze teško će biti stvoriti jaku reprezentaciju koja se može ravnopravno boriti s najjačim momčadima", kazao je izbornik Šušak. Utakmica protiv Ukrajine igrat će se u četvrtak, 24. ožujka u 16. sati u Dugopolju, a protiv Mađarske četiri dana kasnije, 28. ožujka u 17 sati u Splitu na stadionu u Parku mladeži. Obje utakmice će poslužiti kao generalne probe za kvalifikacijsku utakmicu s Gruzijom, navjerojatnije u Splitu 3. lipnja.Inače, mlada hrvatska nogometna reprezentacija, igrači do 21 godine, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se 2013. godine održati u Izraelu, igrat će u skupini 5, a suparnici će joj biti Španjolska, Švicarska, Gruzija i Estonija.Pobjednici 10 skupina i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije izborit će dodatne kvalifikacije u kojima će se ždrijebom odrediti sedam parova. Pobjednik svakoga para dodatnih kvalifikacija izborit će nastup na završnom turniru uz domaćina Izrael.

LONDON/GELSENKIRCHEN

Nogometaši Tottenhama i Schalkea prošli su u četvrtfinale Lige prvaka, te se tako pridružili Barceloni i Šahtaru, koji su to izborili u utorak. Tottenham je na svom stadionu White Hart Lane odigrao 0:0 s Milanom, te obranio prednost od 1:0 iz prve utakmice u Milanu. U nervoznoj utakmici bez nogometne ljepote od prve minute su za Tottenham zaigrali Luka Modrić i Vedran Ćorluka. Tottenham je po prvi puta u četvrtfinalu Lige prvaka.Schalke je na svom stadionu u Gelsenkierchenu u puno aktraktivnijoj utakmici porazio Valenciju s 3:1, te s ukupnim rezultatom 4:2 po drugi puta, nakon 2008, prošao među osam najboljih klubova Europe. Valencija je povela s 1:0, a pogodak za 2:1 Schalkea postigao je švicarski Hrvat Mario Gavranović.

Tottenham - Milan 0:0 (prva utakmica 1:0)

Schalke - Valencia 3:1 (prva utakmica 1:1)

Strijelci: 0:1 Ricardo Costa (17), 1:1 Jefferson Farfan (40), 2:1 Mario Gavranović (54), 3:1 Jefferson Farfan (90+3)

ZAGREB

U susretima 1. kola B četvrtfinale skupine Eurolige vaterpolisti Mladosti slavili su na gostovanju kod Vasasa u Budimpešti s 9:8, dok je riječko Primorje poraženo u Đenovi od prvaka Europe Pro Recca s 15:9. Ranije su vaterpolisti dubrovačkoga Juga poraženi u A skupini u Beogradu od Partizana s 11:10 (5:5, 2:1, 3:2, 1:2).

BEOGRAD/ZAGREB

U dvoboju 24. kola NLB košarkaši Zadra su doživjeli katastrofalan poraz u Beogradu kod Partizana s 85:50 (43:25). Zadrani i dalje dijele posljednje mjesto u ligi s omjerom 7:17, koliko ima i Zvezda. Ranije je Cedevita u Zagrebu svladala beogradsku Crvenu Zvezdu s 98:95 (41:43). Cedevita je do pobjede došla u samoj završnici dvoboja, a iznimno raspoloženi su bili Marino Baždarić (27) i Andrija Žižić (25), dok je Zvezdu predvodio Bakić s 21 ubačajem. Košarkaši Cedevite su napredovali na šestu poziciju s omjerom od po 12 pobjeda i poraza.

LONDON

U zaostaloj utakmici engleske Premijerlige Everton i Birmingham su u Liverpoolu odigrali 1:1.Gosti su vodili pogotkom Beausejoura (17), a za Everton je izjednačio Heitinga (35).

NEW YORK

Košarkaš Minnesota Wolvesa Kevin Love oborio je sinoć NBA rekord po broju uzastopnih utakmica s više od 10 poena i skokova. Love je protiv Indiane dosegao 16 poena i 21 skok, te je tako i 52. utakmicu zaredom okončao s "double-double" učinkom, te je za jednu utakmicu oborio rekord koji je još od 1979. držao Moses Malone. Igrač Minneasote je zamalo ostao bez rekorda jer je dvije večeri prije ozlijedio koljeno, a igrao je pod injekcijama. "Rekord je oboren i sada mogu na terapiju. Hvala liječnicima koji su mi omogućili da igram i upišem se u kjnigu rekorda", kazao je Love. Moses Malone je u samo dva dana izgubio rekord i šesto mjesto na ljestvici najboljih NBA strijelaca svih vremena, budući da ga je u srijedu pretekao Kobe Bryant.

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

New Jersey Nets - Golden State Warriors 94:90

Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 105:110 (prod)

Toronto Raptors - Utah Jazz 94:96

Charlotte Bobcats - Chicago Bulls 84:101

Boston Celtics - Los Angeles Clippers 103:108

New Orleans Hornets - Dallas Mavericks 93:92

Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 110:90

Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 101:75

Memphis Grizzlies - New York Knicks 108:110

San Antonio Spurs - Detroit Pistons 111:104

Sacramento Kings - Orlando Magic 102:106

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙