FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka želi oštrije sankcije za Libiju

Autor: akoz
UJEDINJENI NARODI, 10. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Vijeće sigurnosti UN-a treba proširiti sankcije koje je prošlog mjeseca nametnulo libijskom čelniku Moamaru Gadafiju i njemu najbližim ljudima kako bi povećalo pritisak na njega, rekao je njemački veleposlanik pri UN-u u četvrtak.

"Trebamo zajedno raditi na pooštravanju sanckija ovdje u Vijeću sigurnosti", rekao je novinarima njemački veleposlanik Peter Witig uoči sastanka vijeća posvećenog Somaliji. "Na to smo usredotočeni".

Wittiga su pitali je li jedna od opcija uvođenje posebnog računa za prihode ostvarene izvozom nafte na kojem bi se čuvala sredstva za buduću libijsku vladu.

"Zasad nema pojedinosti, no zasigurno smo za širenje sankcija na druga područja kako bismo povećali pritisak na Gadafija", rekao je.

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague rekao je da je jedna od opcija koja se razmatra uvođenje računa koji bi nadzirao UN sličnog onom uvedenom devedesetih godina za Irak koji je omogućio Iraku da prodaje naftu kako bi kupovao robu za humanitarne potrebe.

(Hina) xakoz ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙