FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arapska liga: katastrofalno stanje u Libiji

Autor: mtro
KAIRO, 2. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Arapske lige Amr Musa izjavio je u srijedu da je stanje u Libiji "katastrofalno", dok se istodobno ministri vanjskih poslova zemalja članica te organizacije okupljeni u Kairu pripremaju odbiti svaku stranu vojnu intervenciju u Libiji.

"Stanje u Libiji je katastrofalno i mi ga ne možemo tolerirati", rekao je Musa na tom sastanku na kojem su sudjelovali ministri ili predstavnici 22 članice Arapske lige.

Šef Musina ureda Hišam Jusef ranije je rekao da će diplomati odbaciti svaku stranu vojnu intervenciju protiv režima Moamera Gadafija, opciju koju je predvidio Zapad nakon nasilja u kojem je poginulo najmanje tisuću ljudi.

"Vijeće Arapske lige donijet će rezoluciju u kojoj će naglasiti arapsko odbacivanje svake strane vojne intervencije u Libiji, kao i njezinu podršku jedinstvu i sigurnosti na libijskom teritoriju", najavio je.

Amerikanci i Europljani trenutačno raspravljaju o mogućoj vojnoj intervenciji u Libiji ili o uspostavi zone zabrane leta iznad nje kako bi spriječili Gadafijeva bombardiranja oporbenih uporišta.

(Hina) xtm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙