FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božinović sa predstavnicima afganistanskih ministarstava

Autor: vmrs
ZAGREB, 25. veljače 2011. (Hina) - Ministar obrane Davor Božinović sastao se u sklopu sajma IDEX u Abu Dhabiju i s predstavnicima afganistanskih ministarstva obrane i unutarnjih poslova, zamjenikom ministra obrane generalom Hamajunom Fauzijem, zamjenikom ministra unutarnjih poslova generalom Abdulom Rahman Rahmanom te predstavnicima stožera afganistanske vojske i njihovim suradnicima, priopćio je u petak MORH.

U razgovoru na sajmu sredinom tjedna ministar Božinović naglasio je hrvatski doprinos u misiji ISAF-a, posebice vezan uz obuku afganistanske vojske, pri čemu je istaknuo kako je Hrvatska spremna pružiti obuku pilota i tehničkog osoblja helikoptera. Božinović je rekao i kako je Hrvatska spremna donirati jednu količinu korištenog osobnog naoružanja i vojne opreme ANA-i, no napomenuo je i kako postoje mogućnosti opremanja ANA-e novim proizvodima hrvatske vojne industrije.

General Fauzi u ime afganistanske strane zahvalio je Hrvatskoj koja kao relativno mala zemlja pruža potporu Afganistanu, istaknuvši kako je napredak u stabilizaciji stanja u Afganistanu vidljiv. Fauzi je iskazao interes za proizvode hrvatske vojne industrije, no rekao je kako su stvoreni preduvjeti i za pokretanje projekata koji se odnose na potporu razvoja infrastrukture u Afganistanu, primjerice željezničkog prijevoza.

Na sastanku su s hrvatske strane, uz ministra obrane Božinovića, zamjenika načelnika glavnog stožera OSRH-a general-pukovnika Slavka Barića, državnog tajnika ministarstva gospodarstva Ruđera Friganovića, bili još i direktor Agencije Alan Ivica Nekić, zatim Zoja Crnečki direkorica Sektora za industriju HGK-a, te predstavnici Ureda HGK-a iz Kabula, kaže se u priopćenju.

Ministar Božinović tom je prigodom za svoj angažman u proširivanju dobre suradnje između Hrvatske i Afganistana, posebice između ministarstava obrane i unutarnjih poslova dobio medalju 'Simbol časti nacionalne policije Afganistana' koju su mu uručili predstavnici afganistanskih ministarstava obrane i policije, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xvm/xpp ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙