FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak predstavnika zemalja Američko-jadranske povelje

Autor: dmus
ZAGREB, 18. veljače 2011. (Hina) - Ispitivanje mogućnosti zajedničkog doprinosa NATO-ovoj obučnoj misiji u Afganistanu (NTM-A) u sklopu operacije ISAF-a s ciljem identificiranja nacionalnih ambicija i konkretne spremnosti za sudjelovanje u zajedničkim projektima bilo je glavna tema sastanka ravnatelja za obrambenu politiku zemalja potpisnica Američko-jadranske povelje, održanog u petak u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, priopćeno je iz MORHa.

Sastanku pod vodstvom državnog tajnika u MORH-u Pjera Šimunovića nazočili su predstavnici država potpisnica Povelje - Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Sjedinjenih Američkih Država, kaže se u priopćenju.

Sudionici sastanka iznijeli su nacionalne planove angažmana svojih mentorskih i obučnih snaga, prije svega u pogledu doprinosa Školi vojne policije u Kabulu, čije je vođenje i zapovijedanje preuzela Hrvatska. Škola vojne policije, po priopćenju, jedna je od trenutačno desetak granskih i specijalističkih obučnih institucija u Afganistanu ustrojenih u sklopu NATO-ove obučne misije u Afganistanu s ciljem izravne potpore obuke afganistanskih snaga sigurnosti.

U priopćenju se navodi kako je posljednji takav sastanak održan krajem 2010. godine u Sarajevu.

(Hina) xdam ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙