FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Belom Manastiru izložba „Baranjske bisernice“

Autor: vsik
OSIJEK, 4. ožujka 2011. (Hina) - Izložba likovnih radova žena Baranje pod nazivom „Baranjske bisernice“, na kojoj su se predstavile 22 umjetnice s 41 radom, otvorena je večeras u Centru za kulturu grada Beloga Manastira.

Posebna zanimljivost izložbe je u zamisli da se okupe Baranjke, koje žive u svim dijelovima svijeta, pa su tako večeras svoje radove, slike, fotografije, keramiku, rađene u svim tehnikama, izložile Baranjke koje žive u Baranji, ali i Baranjke koje žive u Argentini, Njemačkoj, Srbiji i raznih dijelovima Hrvatske, u Zagrebu, Rijeci i drugim gradovima.

Jedna od sudionica izložbe je akademska umjetnica Mirjana Vojnović, profesorica na beogradskoj Visokoj školi likovne i primijenjene umjetnosti, rekla je Jasna Petrović, koordinaorica Udruženja „Baranja“ iz Bilja i voditeljica projekta “Važno je imati podršku“ u sklopu kojeg je i organizirana večerašnja izložba. Na izložbi sudjeluju „i akademske umjetnice, i samouke žene umjetnice“, rekla je Petrović.

Projekt „Važno je imati podršku“ financira EU sa 112.657 eura, a partneri u projektu su Mirovna grupa "Oaza" iz Beloga Manastira.

Večerašnjom izložbom organizatori će obilježiti i Međunarodni dan žena. Projektom „Važno je imati podršku“ nastoji se stvoriti okružje koje će podupirati baranjske žene u njihovim ljudskim pravima, ali i općenito razvijati svijest o ljudskim pravima, istaknula je Jasna Petrović.

Izložba traje dva tjedna, a otvorio ju je Edo Jurić, ravnatelj gradskog centra za kulturu.

(Hina) xvsik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙