FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba hrvatskih slikara u New Yorku

Autor: agrb
ZAGREB, 24. veljače 2011. (Hina) - Skupna izložba desetak hrvatskih slikara, kojima je primarna umjetnička preokupacija dvodimenzionalna štafelajna slika održava se od 22. do 28. veljače u newyorškoj Galeriji MC na Manhattanu, najavljeno je na mrežnim stranicama organizatora, agencije "Peti element".

Riječ je o projektu Inter Imago New York, u organizaciji splitske umjetničke agencije i Galerije MC, koji okuplja recentne radove hrvatskih umjetnika slikara koji svojim djelima ukazuju na neiscrpnost i nužnost slikarskog izričaja.

Slična izložba hrvatskih slikara bila je održana na Manhattanu u lipnju prošle godine, a projekt koncepcijski obuhvaća slikarska djela koja mogu biti napravljena u nekoj od tradicionalnih slikarskih tehnika, ulju, akriliku, akvarelu i temperi, ali i manje tradicionalnim tehnikama poput kolaža i različitih kombiniranih tehnika.

Cilj izložbe je prikazati koliko kreativnost umjetnika može nadvladati utjecaje suvremenog tehnološkog načina stvaranja te pružiti uvijek nešto novo i originalno tradicionalnoj dvodimenzionalnoj slici i osigurati kreativni opstanak štafelajne slike, ističe se u najavi.

S tridesetak radova na izložbi, koju je otvorio hrvatski konzul u New Yorku Marijan Gubić, sudjeluju Orlando Mohorović, Zlata Bilić-Dvoržak, Osip Rubes, Tomislav Ostrman, Anamarija Obradović, Elvis Berton, Erna Krstić, Saša Jantolek, Josip Baričević i Denis Petrovčić.

(Hina) xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙