FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Picula s voditeljem Ureda OESS-a u Zagrebu

Autor: kgab
ZAGREB, 4. ožujka 2011. (Hina) - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Tonino Picula primio je u petak u u radni posjet voditelja Ureda OESS-a u Zagrebu veleposlanika Enriquea Horcajada Schwariza, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću.

Sugovornici su razgovarali o dosadašnjoj ulozi Misije OESS-a u Hrvatskoj. Picula je zahvalio na sveukupnoj pomoći koju je Misija pružala Hrvatskoj u okviru jedanaestogodišnje aktivne suradnje.

Hrvatska je ulagala značajne napore te uspješno izgradila većinu programskih područja Misije. Uspostavila je zakonski i institucionalni okvir za razvoj civilnog društva te može poslužiti kao primjer drugim zemljama kojima je pomoć Misije potrebna, suglasili su se sugovornici.

Razgovaralo se i o dva područja koja su predmet interesa Ureda OESS-a u RH u kontekstu pregovaračkog poglavlja 23 Pravosuđe i temeljna prava, a to su praćenje postupaka suđenja za ratne zločine koji su prepušteni Hrvatskoj te praćenje provedbe vladinog programa stambenog zbrinjavanja izbjeglih.

Sugovornici su se osvrnuli i na jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine OESS-a u Dubrovniku koje će se održati od 7. do 10. listopada ove godine, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙