FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin: Bebić se sastao s Lammertom

Autor: dmus
BERLIN, 22. veljače 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastao se u utorak, prvog dana službenog posjeta SR Njemačkoj, s predsjednikom Bundestaga Norbertom Lammertom, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima između Hrvatske i Njemačke, parlamentarnoj suradnji, pristupnim pregovorima Hrvatske s Europskom unijom te regionalnoj suradnji u jugoistočnoj Europi.

Lammert je, kako je priopćeno iz Sabora, rekao da Njemačka sa zanimanjem i neskrivenim simpatijama prati pregovore Hrvatske s Europskom unijom, naglasivši kako je u Izvješću o napretku RH iz prosinca 2010. istaknut velik napredak koji je Hrvatska postigla na brojnim područjima, ali i određeni strukturni deficiti koje mora riješiti prije ulaska u EU. Riječ je prije svega o reformi pravosuđa i državne uprave te borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala jer Europa ne želi ponoviti pogrešku koju je učinila u slučaju Rumunjske i Bugarske, naglasio je Lammert.

Hrvatska je svjesna svojih problema, no postoji snažna politička volja da se oni riješe kako bi Hrvatska do kraja lipnja mogla zaključiti pregovore s Europskom unijom, zaključio je Bebić prema priopćenju.

Predsjednik Sabora u Berlinu se sastao i s državnim ministrom za Europu u njemačkom ministarstvu vanjskih poslova Wernerom Hoyerom. Razgovarali su, između ostalog, o dobrosusjedskoj politici Hrvatske koja, kako stoji u priopćenju, čvrsto zagovara održivu stabilnost jugoistočne Europe kao regionalni prioritet uz jasnu euroatlantsku perspektivu za sve zemlje regije.

"Naši hrvatski prijatelji su na putu u EU ostvarili značajne pomake. Njemačka će Hrvatsku na tom putu i nadalje podupirati. Radujemo se što ćemo Hrvatsku uskoro moći primiti u članstvo Europske unije", izjavio je Hoyer u priopćenju za medije.

(Hina) xdam ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙