FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 28. veljače 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

SOHAR - Prosvjednici u Omanu koji od vlade traže političke reforme blokirali su u ponedjeljak ceste koje vode prema glavnoj izvoznoj luci i rafineriji, a broj ubijenih u nedjeljnim sukobima s policijom u sultanatu Omanu, prema najnovijim podacima popeo se na šest. Oko 1.000 prosvjednika zapriječilo je tijelima cestu, blokirajući na taj način ulazak u industrijski dio obalnoga grada Sohara, u kojemu se nalaze luka, rafinerija i tvornica aluminija. Više stotina gnjevnih prosvjednika demonstriralo je na glavnoj cesti, nakon što je u nedjelju policija na njih otvorila vatru. Od vlade traže političke reforme, mogućnost zaposlenja i bolje plaće. Očevici su ranije izvijestili o dvije ubijene osobe. Neki su kazali kako je policija koristila gumene metke, no nekoliko ih je kazalo kako su na prosvjednike ispaljivali prave metke.

PARIZ - Francuska će u ponedjeljak poslati dva zrakoplova s medicinskom pomoći u libanonski grad Bengazi, koji je u rukama protivnika Muamera Gadafija te na taj način obilježiti početak humanitarne operacije, izvijestio je u ponedjeljak premijer Francois Fillon. "Za nekoliko sati dva zrakoplova poletjet će prema Bengaziju na zahtjev francuske vlade. U zrakoplovu će biti liječnici, medicinske sestre i tehničari, medicinska oprema, a to će biti početak velike humanitarne operacije", rekao je Fillon u intervjuu za RTL. Protivnici libijskoga vođe preuzeli su kontrolu nad Bengazijem, drugim po veličini libanonskim gradom, a vodeći domaći dužnosnici organizirali su se u povjerenstvima kako bi im olakšali posao.

LOS ANGELES - Film "Kraljev govor" dobio je pet Oscara, uključujući i onaj za najbolji film, a Oscari za najbolju mušku i žensku ulogu pripali su Colinu Firthu i Natalie Portman. Nagrada Oscar za najboljeg glumca pripala je Collinu Firthu za ulogu engleskog kralja Georga VI. u filmu "Kraljev govor", dok je Natalie Portman dobila Oscara za ulogu u filmu "Crni labud". Danski film "In a Better World" dobitnik je Oscara za najbolji strani film.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙