FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD i Turska za represiju u Libiji smatraju vladu

Autor: mhaj
WASHINGTON , 25. veljače 2011. (Hina/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama i turski premijer Recep Tayyip Erdogan složili su se u petak tijekom telefonskog razgovora da za represiju u Libiji treba smatrati odgovornima vlasti te zemlje, izvijestila je Bijela kuća.

"Predsjednik Obama i premijer Erdogan izrazili su duboku zabrinutost jer je libijska vlada protiv svojeg naroda upotrijebila silu i to smatraju neprihvatljivim", stoji u priopćenju Bijele kuće.

Dvojica čelnika razgovarali su i o "odgovarajućim i učinkovitim načinima koji bi međunarodnoj zajednici omogućili da odmah reagira".

"Razgovarali su o nizu opcija koje su prethodno razmatrali američki i turski dužnosnici, a cilj im je zajamčiti sigurnosti naših građana u Libiji. Za represiju odgovornima smatraju libijsku vladu", stoji u priopćenju.

Razgovor je vođen u sklopu napora što ih poduzima SAD, a svrha im je potpora međunarodne zajednice kako bi se prekinula krvava represija protiv prosvjednika koji prijete režimu pukovnika Gadafija.

UN-ovo Vijeće sigurnosti tijekom poslijepodneva po lokalnom vremenu trebalo bi raspravljati o potencijalnim sankcijama protiv libijske vlade.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙